Lip Balm
4.25 g
Burts Bees Moisturizing Lip Balm
39 kr
 
4,3
4.25 / 5
Betyg: 4.25 / 5

Framgångssagan bakom Burts Bees

Grundaren till Burt's Bees började långt ifrån skönhetsbranschen. Efter att levt i den stressade miljön som fotojournalist i New York bestämde sig Burt Shavitz i mitten av 1980-talet för att lämna den hetsiga storstaden. Istället bosatte han sig i en timmerstuga i Maine för att försörja sig som biodlare och leva närmare naturen.  Utan rinnande vatten och elektricitet påbörjade han ett liv som var den totala motsatsen till hans tidigare hektiska liv. Hans vän Roxanne Quimby såg potential i det bivax som han odlade på gården och det som började som tillverkning av ljus gick istället över till skönhetsvård. Resten är historia. I början av 1990-talet sålde de sina första skönhetsprodukter tillsammans i form av läppcerat och snabbt blev de ett av de bästsäljande företagen inom naturlig skönhetsvård. Superframgångarna till trots trivdes Burt Shavitz bra i sin enkla timmerstuga och levde kvar på gården under resten av sitt liv.

Naturliga ingredienser för din hud

Burt's Bees signum har alltid varit naturlig hudvård med bra innehåll. I sitt sortiment har de populära läppcerat, produkter för gravida, produkter för barns känsliga hud, naturlig hårvård, hudvård och mycket mer. Produkterna är fria från sulfater, parabener och andra konserveringsmedel. De är också certifierade av Natural Products Association, en organisation som Burt's Bees samarbetar aktivt med för en grönare värld och global naturlig standard.

Fokus på miljön

Burt's Bees vision är att göra människors liv lite bättre varje dag. Företaget har ett starkt miljö-och kretsloppstänk där de med extrem noggrannhet har koll på hela produktionen. Anläggningarna använder bara miljövänlig el från förnyelsebara energikällor, förpackningarna har gjorts av återvunnen plast och vegetabiliskt bläck och företaget engagerar sig aktivt i sociala och humanitära projekt - For The Greater Good som de kallar det. 

Burts Bee's finns i 30 länder och hos mer än 50 000 återförsäljare världen över. Nästan all produktion görs i Burts Bees egen fabrik i Durham, North Carolina i USA.   

Missa inte de vårdande och naturliga produkterna från Burt's Bees populära sortiment.