Läs mer

Eukalyptusolja

För dig som söker en uppiggande upplevelse med en frisk doft av pepparmint är eukalyptusoljan ett perfekt tillskott i vardagen. Oljan kan även ha fördelar för ett fräscht och behagligt hem och samtidigt vara till hjälp om du vill bli av med mygg och insekter.

Filtrera
PURE Eukalyptusolja
10 ml
Healthwell PURE Eukalyptusolja EKO
89 kr
 
4,7
4.65 / 5
Betyg: 4.65 / 5
PURE Eukalyptusolja
33 ml
Healthwell PURE Eukalyptusolja EKO
149 kr
 
4,7
4.65 / 5
Betyg: 4.65 / 5

För ett friskt och myggfritt hem

Eterisk eukalyptusolja är eukalyptus i dess renaste form och har som alla andra eteriska oljor gränslöst med användningsområden gällande både kroppsligt och själsligt välmående. Använd oljan tillsammans med din dagkräm eller blanda din egen hudolja tillsammans med valfri vegetabilisk olja. En hudolja med jojobaolja har vårdande och uppfriskande egenskaper. För hemmabruk kan eukalyptusoljan hålla oönskade mygg och insekter borta genom att blanda din egen mygg- och insektsspray. Myggen uppskattar inte den friska doften lika mycket som vi människor gör och därför kan även oljan användas som ett tillskott i din luftfuktare. Andra aromatiska och örtiga dofter som citronolja, Tea Tree-olja och lavendelolja går bra ihop med den uppfriskande eukalyptusen.

Eukalyptus för varje tillfälle

En eterisk eukalyptusolja kan dofta på tre olika vis och vara olika starka. De tre populära typerna av eukalyptusolja kommer från Eukalyptus Globulus, Eukalyptus Radiata & Eukalyptus Citriodora. Eukalyptus Globulus står för en mer rå skogslik aroma medan Eukalyptus Radiata har en mildare och mjukare ton. Eukalyptus Citriodora kallas även för Lemon Eucalyptus med sin citronliknande aroma som är populär i lotions och hudvårdsprodukter.

Pure Eucalyptusolja står på en stolpe i naturen.