Läs mer

Grönt te för diet

Grönt te har länge varit en populär dryck framförallt i Asien, på senare tid har det även fått stor uppmärksamhet i västvärlden tack vare dess många positiva fördelar. Grönt te har blivit populärt att ta i samband med fettförbrännande träning och lågkalorikost. Här hittar du både kapslar och tabletter med grönt te-extrakt.

Filtrera
Filtrera 4 produkter
Urval
Varumärke
Pharma Nord1 Terranova1 Svenskt Kosttillskott1 Healthwell1
Sortering
Popularitet
Grönt Te
60 kaps
119 kr
 
4,8
4.75 / 5
Betyg: 4.75 / 5
Bio-T
90 kaps
Pharma Nord Bio-T
-10%
179 kr
199 kr
4,9
4.88 / 5
Betyg: 4.88 / 5

Vad innehåller grönt te?

Grönt te innehåller vissa aktiva ämnen som inte svart te gör eftersom det inte tillåts oxidera. Genom att framställningen av grönt te är varsammare så bibehålls många fler av de ämnen som annars försvinner vid oxidationen. Därför är grönt te rikt på nyttiga antioxidanter och även en mindre mängd vitaminer och mineraler. När de gröna tebladen skördas så hettas de upp för att oxideringen inte skall starta och därför bibehålls bladens gröna färg. Detta bidrar även till att teet får en mer vegetabilisk smak som påminner om gräs.

Grönt te innehåller koffein precis som kaffe men mängden koffein är mindre än hälften av vad som finns i en kopp kaffe. Därför kan även du som är känslig mot koffein ta ett kosttillskott med grönt te. I perioder av fasta eller diet kan man med fördel kombinera ett kosttillskott med grönt te.

Grönt te & EGCG

Ett annat näringsämnen som finns kvar i grönt te är EGCG (epigallokatekingallat) som är en typ av katekin. EGCG är en kemisk förening av estern epigallokatekol och gallussyra. Katekin i sin tur är en kraftfull antioxidant. Grönt te har blivit populärt att ta i samband med fettförbrännande träning och lågkalorikost.