Mineraler

Mineraler, eller mineralämnen, och spårämnen behövs i ytterst små mängder men är nog så viktiga för att kroppen ska fungera normalt. Under denna kategori hittar du mineraler i olika kombinationer och som enskilda tillskott så att du enkelt kan hitta produkter som passar dig och dina behov.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 204 produkter
Urval
Varutyp
Magnesium35 Zink22 MSM19 Magnesium/Kalcium19 Järn19 Multimineral15 Kalcium15 Selen12 Krom12 Kisel11 Visa fler
Varumärke
Healthwell42 Helhetshälsa19 Solgar18 Great Earth14 Holistic14 Alpha Plus9 Ledins7 Svenskt Kosttillskott6 Alg-Börje5 Octean5 Visa fler
Märkning
Ekologisk 3
Individanpassat
Honom 1
Henne 1
Barn 1
Sortering
Popularitet
Bio-Chrom
60 tabl
Bio-Chrom
159 kr
 
Bio-Selen +Zink
90 tabl
Bio-Selen +Zink
199 kr
 
5,0
5 av 5
Iron Vital
250 ml
Iron Vital
Nyhet
135 kr
 
Magnesium Powder
100 g
NORDIQ Magnesium Wholefood Powder
Nyhet
289 kr
 
Corallkalk
1 kg
347 kr
 
3,0
3 av 5
Zink Drink
140 ml
Alpha Plus Zink Drink
449 kr
 
1 2 3

Mineraler som näringsämnen

Mineraler är ett ämne som förekommer naturligt i naturen och som är livsnödvändiga för oss eftersom kroppen inte själv kan tillverka dem. Det finns en lång rad mineraler som kroppen behöver och de behövs för många olika funktioner. Vissa mineral bidrar till att bygga upp skelettet och tänderna medan andra behövs för syretransport i blodet eller för att nervsignaler ska kunna skickas från hjärnan och ut i kroppen. Behovet av mineraler kan skilja sig beroende på kön och hur mycket man tränar. Mineralbehovet skiljer sig även åt beroende på ålder och om du lider av någon sjukdom.

Mineraler i mat

Genom en varierad kost får vi oftast i oss tillräcklig mängd av de mineraler som vi behöver. Dessvärre så har mineralhalten i maten minskat något beroende på att odlingsjorden utarmats och även hos uppfödda djur ser man en minskning.

Mineralbrist

Om du lider av brist på någon mineral kan det ge specifika sjukdomssymtom som varierar utifrån vilken mineral det gäller. Det är dock viktigt att tänka på att allt för stor mängd av mineraler kan vara skadligt så det är viktigt att först ta reda på vilken mineral som saknas. Att för stor mängd mineraler kan vara skadligt beror på att mineralerna lagras i kroppen och därför kan koncentrationen bli för hög.

Vilka mineraler ska jag välja?

Då det gäller vilka mineraler du ska välja så är det många faktorer som spelar in. Det första är att titta på kosten och se att dagsbehovet av mineralerna täcks in via den. Sedan finns det skillnader i kön och ålder då det handlar om vilka mineraler som behövs. Tillsist så spelar också din livsstil in, är du en aktiv person eller stressar du mycket kan du behöva se över dagsbehovet av vissa mineraler.

För att få reda på mer om de olika mineralerna och deras effekter kan du läsa om dem under respektive kategori. Här hittar du enkelt produkter som passar dig och din kropp!