Läs mer

MCT-fettsyror

MCT-fett är en unik fettsyra som består av medellånga fettkedjor. Kroppen föredrar att använda denna typ av fett som energi framför att lagra den som fett i fettväven. Detta har gjort att MCT-fett blivit mycket populärt bland personer som vill minska i vikt eller vill ha mycket energi under exempelvis långdistansträning. Under denna kategori har vi samlat produkter med MCT-fett så att du på ett enkelt sätt kan ta tillvara på dessa fettsyrors egenskaper.

Filtrera
Filtrera Visar 5 produkter
Varumärke
YourZooki2 Soma Nordic1 Olimp1 Alpha Plus1
Märkning
Ekologisk 1
Sortering
Popularitet
MCT Olja
250 ml
Alpha Plus MCT Olja
149 kr
 
MCT-olja C8
500 ml
YourZooki C8 MCT Oil
289 kr
 
MCT-pulver
300 g
YourZooki MCT Powder
295 kr
 
MCT-Olja
500 ml
Cocosa MCT-Olja
199 kr
 
MCT Oil
400 ml
Olimp MCT Oil
129 kr
 
2,3
2.33 av 5

Vad är MCT-fett?

MCT förekommer rikligt i kokosnötter och även i kokosolja. MCT-fett är fast i rumstemperatur och blir flytande först vid temperaturer över 24 grader. MCT-fett är mycket värmetåligt och kan användas vid all typ av bakning och matlagning. Oljan går även utmärkt att steka i eftersom den, trots höga temperaturer, inte förlorar sina hälsosamma egenskaper.

Till skillnad från långa fettsyror har dessa medellånga fettsyror ett snabbt upptag i kroppen och kan därmed användas som energi istället för att lagras i fettväven som energireserv. Detta är gynnsamt både för dig som vill gå ner i vikt och för dig som tränar långa och påfrestande uthållighetspass.