Vad gör manukahonungen så speciell?
Manukahonung har blivit populärt på senare år, främst för honungens hälsoegenskaper. Honungen är full med vitaminer och mineraler.
Vi rekommenderar
I samarbete med Manuka Lab
Manukaträdet finns längs Nya Zeelands avlägsna, torra kuster och när träden blommar har de en liten delikat vit blomma. Tack vare flitiga honungsbin samlas Manukapollen in under den korta blomningsperioden (2–6 veckor), och av detta blir det så småningom en unik Manukahonung.
Manukablomman ger honungen en distinkt smak, som omedelbart känns igen i jämförelse med andra typer av honung. Denna unika honungen har behållit de otroliga genetiska egenskaperna från Manukaträdet, bland annat med kraftfulla antimikrobiella egenskaper. Manukahonungens naturligt lugnande egenskaper anses vara nästan fyra gånger starkare än hos vanlig honung.
När manukaträden blommar har de en liten delikat vit blomma.
Manukahonung är naturens naturliga superfood
De naturliga antimikrobiella egenskaperna kommer från methylglyoxal (MGO). Manukahonung gör gott för välbefinnandet, både för kropp, tarm samt mun & hals. Manukahonung är också naturens naturliga sötma, en underbar källa för naturlig energi, fylld av näringsämnen (bland annat viktiga vitaminer, mineraler). Den ger en naturlig balans av fruktos och glukos, lätt att metabolisera för både direkt och mer ihållande energi. Den passar perfekt för en god livsstil och ett aktivt liv.
MGO - kvalitetsmärkt
MGO-klassificeringssystemet utvärderar den naturliga markören av Methylglyoxal, (MGO) och säkerställer renhet och kvalitet. Ju högre MGO-innehåll desto högre kvalitet av honung och ju högre antimikrobiell och lugnande egenskap. MGO-märket på produktens etikett säkrar miniminivåerna av naturlig MGO.
All honung som produceras för Manuka Lab i Nya Zeeland är oberoende testade och certifierade enligt godkända standarder och är spårbar tillbaka till sitt ursprung. Detta är något som är väldigt viktigt, då det fuskas mycket kring Manukahonung. Manuka Lab är ett mycket seriöst företag där man kan spåra varje del i processen, från bikupa ända ner i burken.