MCT-fett

MCT-fett är ett unikt fett med värdefulla egenskaper för såväl tränande personer som för personer som vill minska i vikt. Här hittar du produkter med rent MCT-fett från olika fettkällor, som kan användas vid träning och som dagligt tillskott.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 6 produkter
Urval
Varumärke
YourZooki2 Soma Nordic1 CocoVi1 Olimp1 Alpha Plus1
Märkning
Ekologisk 1
Sortering
Popularitet
MCT Olja
250 ml
Alpha Plus MCT Olja
139 kr
 
MCT olja
500 ml
CocoVi MCT olja
169 kr
 
MCT-olja C8
500 ml
YourZooki C8 MCT Oil
Nyhet
289 kr
 
MCT-Olja
500 ml
Cocosa MCT-Olja
229 kr
 
MCT Oil
400 ml
Olimp MCT Oil
89 kr
 
3,0
3 av 5
MCT-pulver
300 g
YourZooki MCT Powder
Nyhet
295 kr
 

Vad är MCT?

MCT står för medium chain triglycerides, alltså mediumlånga fettkedjor. Det innebär att MCT är ett mättat fett men den kemiska strukturen ser annorlunda ut än hos vanligt mättat fett som vi hittar i exempelvis smör och margarin. MCT-fettsyror lagras inte i kroppens fettväv i samma utsträckning som mättat fett, utan används i större utsträckning direkt som energi av kroppen. Fördelen med MCT är därför att du dels kan använda det som en direkt energikälla vid hård träning när du behöver ny energi, och dels är det till fördel för dig som vill gå ner i vikt och vill undvika att lägga på dig extra fett i underhudsfettet.

Du som tränar kan testa att byta ut tillskott med snabba kolhydrater till rent MCT-fett. Du som vill gå ner i vikt kan testa att ersätta vanliga fettkällor med MCT-fett för att kunna utnyttja dess positiva egenskaper.

MCT-fett förekommer naturligt i bland annat kokosolja och palmolja. Under denna kategori hittar du rena tillskott med koncentrerad mängd MCT från dessa fettkällor.