Läs mer

MCT-fett

MCT-fett är ett unikt fett med värdefulla egenskaper för såväl tränande personer som för personer som vill minska i vikt. Här hittar du produkter med rent MCT-fett från olika fettkällor, som kan användas vid träning och som dagligt tillskott.

Filtrera
Filtrera Visar 7 produkter
Varumärke
YourZooki2 Svenskt Kosttillskott2 Olimp1 Soma Nordic1 Alpha Plus1
Märkning
Vegan 5
Ekologisk 1
Sortering
Popularitet
Core MCT Oil
250 ml
Core MCT Oil
89 kr
 
Core MCT Oil
1000 ml
Core MCT Oil
Nyhet
289 kr
 
MCT Olja
250 ml
Alpha Plus MCT Olja
149 kr
 
4,7
4.67 av 5
Betyg: 4.67 / 5
MCT-olja C8
500 ml
YourZooki C8 MCT Oil
289 kr
 
MCT-pulver
300 g
YourZooki MCT Powder
295 kr
 
MCT-Olja
500 ml
Cocosa MCT-Olja
199 kr
 
MCT Oil
400 ml
Olimp MCT Oil
149 kr
 
2,3
2.33 av 5
Betyg: 2.33 / 5

Vad är MCT?

MCT står för medium chain triglycerides, alltså mediumlånga fettkedjor. Det innebär att MCT är ett mättat fett men den kemiska strukturen ser annorlunda ut än hos vanligt mättat fett som vi hittar i exempelvis smör och margarin. MCT-fettsyror lagras inte i kroppens fettväv i samma utsträckning som mättat fett, utan används i större utsträckning direkt som energi av kroppen. Fördelen med MCT är därför att du dels kan använda det som en direkt energikälla vid hård träning när du behöver ny energi, och dels är det till fördel för dig som vill gå ner i vikt och vill undvika att lägga på dig extra fett i underhudsfettet.

Du som tränar kan testa att byta ut tillskott med snabba kolhydrater till rent MCT-fett. Du som vill gå ner i vikt kan testa att ersätta vanliga fettkällor med MCT-fett för att kunna utnyttja dess positiva egenskaper.

MCT-fett förekommer naturligt i bland annat kokosolja och palmolja. Under denna kategori hittar du rena tillskott med koncentrerad mängd MCT från dessa fettkällor.