Läs mer

Halsbränna

Får du ibland sura uppstötningar och lider av halsbränna? Då finner du här flera alternativ med kosttillskott och receptfria läkemedel som kan underlätta din vardag.

Filtrera
Filtrera 3 produkter
Varumärke
Orkla1 Holistic1
Märkning
Vegan 2
Sortering
Popularitet
Cellsyre
60 ml
Holistic Cellsyre
219 kr
 
4,6
4.57 / 5
Betyg: 4.57 / 5
Samarin
18 pack
Samarin
35 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5
Silicolgel
500 ml
Good Gut Feeling Silicolgel
199 kr
 

Vad hjälper mot halsbränna?

För att slippa halsbränna så finns det lite olika knep man kan ta till. För att få en snabb lindring kan man använda sig av receptfria läkemedel eller kosttillskott som innehåller verksamma ämnen som hjälper till att neutralisera magsyran. Genom att neutralisera magsyran med ett tillskott så kan det ge snabb hjälpa till att motverka halsbränna.

För att undvika halsbränna så kan man låta bli att äta mat eller dryck som man vet ger besvär. Sådan mat kan tillexempel vara fet mat, stark mat, lök, tomat, kaffe och alkohol. Det är även bra att inte äta allt för sent på kvällen. Om man är överviktig så kan det hjälpa att nå ner i vikt för att bli av med problemen.

Symtom på halsbränna

De första symtomen på halsbränna är ofta sura uppstötningar och att man får en brännande känsla i halsen och bröstområdet. Man kan ibland också känna smärta i bröstet och därför kallas halsbränna och sura uppstötningar även för bröstbränna. Denna brännande känsla beror på att magsyra tar sig upp i matstrupen från magsäcken. Om det är stora mängder magsyra och den får ligga kvar för länge blir snabbt matstrupen irriterad. Att magsaften tränger upp till matstrupen beror oftast på att magmunnen inte håller tätt.

Många som är gravida kan också få problem med halsbränna under graviditeten. Detta beror på att hormonförändringarna i kroppen påverkar ringmuskeln i matstrupen så att den får svårt att sluta tätt. Varför halsbränna är vanligt vid graviditeten beror även på att fostret och livmodern trycker på buken och magsäcken. Som tur är så försvinner dessa problem efter förlossningen.

Läs mer om varje kosttillskott för att hitta det du tror kan vara ett stöd för dig mot tillfälliga problem med sura uppstötningar och halsbränna.