Kollagen

Sliter du mycket på kroppen genom hård träning kan kan det vara fördelaktigt att inta kollagentillskott för att bibehålla ledernas smidighet. Här hittar du olika kosttillskott som innehåller kollagen så att du kan träna mer och hålla dig rörlig längre.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 9 produkter
Urval
Varumärke
Healthwell3 Better You2 Genacol1 Pro Nutrition1 Optimum Nutrition1 Great Earth1
Märkning
Fri fr. sötningsmedel 4
Steviasötad 1
Sortering
Popularitet

Vad är kollagen?

Kollagen är ett naturligt protein och förekommer i all bindvävsstruktur. Cirka en tredjedel av kroppens protein består av kollagen protein och fungerar som en bas till all bindväv samt strukturell komponent till leder, ligament, brosk, muskelvävnad, hud och hår. Tillsammans med elastin verkar det även som stödvävnad, vilker ger stadga och struktur som skyddar mot yttre belastningar.

Kollagen byggs upp av aminosyror som allt annat protein men det produceras även kollagen automatiskt i kroppen. Dock förekommer det även en ständig nedbrytning av kollagen i kroppen. Kollagenproduktionen minskar även med åldern medan nedbrytningen av det fortsätter i samma takt. Därav kan det vara bra att tillse kroppen med extra kollagen för att hålla kroppen rörlig.

Kollagen har blivit ett populärt kosttillskott för att bibehålla både kroppens rörligheten samt hudens goda kvalite. Kollagen hittar vi i animaliska och vegetabilisk källor och det tas snabbt upp av kroppen.