Läs mer

Glutenfritt mjöl

Här hittar du glutenfritt mjöl och bakmix för en glutenfri bakning. Prova härligt goda nötmjöl eller fibermjöl och testa dig fram till din favorit. Bara fantasin sätter gränsen!

Filtrera
Filtrera 34 produkter
Varutyp
Kokosmjöl5 Brödmix4 Fibermjöl3 Bovetemjöl3 Sesammjöl2 Mesquitemjöl2 Mandelmjöl2 Havremjöl2 Guarkärnmjöl2 Teffmjöl1 Visa fler
Varumärke
da Carla7 Rawfoodshop6 Mother Earth6 Funksjonell Mat4 Urtekram4 Biofood3 AmanPrana1 Diet Food1 Alg-Börje1 Svenskt Kosttillskott1
Märkning
Vegan 29
Ekologisk 25
Sortering
Popularitet
Jordmandelmjöl
500 g
139 kr
 
4,0
4 / 5
Betyg: 4 / 5
Mandelmjöl
500 g
159 kr
 
4,6
4.57 / 5
Betyg: 4.57 / 5
Chia Brödmix
250 g
69 kr
 
4,9
4.86 / 5
Betyg: 4.86 / 5
Chia Brödmix
1 kg
199 kr
 
4,9
4.86 / 5
Betyg: 4.86 / 5
LCHF Brödmix
250 g
69 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5
Kokosmjöl
500 g
95 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5
Teffmjöl Ljust
400 g
69 kr
 
4,8
4.8 / 5
Betyg: 4.8 / 5
Alg-Börje Algmjöl
800 g
259 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Kokosfibermjöl
500 g
139 kr
 
4,8
4.83 / 5
Betyg: 4.83 / 5
Core Proteinbröd
350 g
69 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Kokosmjöl EKO
500 g
69 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Banana Powder
200 g
Diet Food Organic Banana Powder
135 kr
 
Sesammjöl
250 g
59 kr
 
4,9
4.88 / 5
Betyg: 4.88 / 5
Guarkärnmjöl
125 g
75 kr
 
4,3
4.33 / 5
Betyg: 4.33 / 5
Havremjöl
500 g
32 kr
 
4,4
4.44 / 5
Betyg: 4.44 / 5
da Carla Durramjöl
500 g
45 kr
 
4,9
4.86 / 5
Betyg: 4.86 / 5
Tapiokamjöl
350 g
39 kr
 
4,8
4.8 / 5
Betyg: 4.8 / 5
Pofiber Potex
300 g
Rawfoodshop Pofiber Potex
45 kr
 
Kokosmjöl Eko
400 g
49 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5
Biofood Rårismjöl
400 g
39 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Bananmjöl
400 g
75 kr
 
4,9
4.86 / 5
Betyg: 4.86 / 5
Quinoamjöl
300 g
65 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Kokosfibermjöl
280 g
39 kr
 
4,7
4.67 / 5
Betyg: 4.67 / 5
Ljust Bovetemjöl
400 g
45 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
da Carla Bovetemjöl
500 g
45 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Fullkornsmajsmjöl
500 g
25 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Arrowrot pulver EKO
50 g
Rawfoodshop Arrowrot pulver EKO
35 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5

Matlagning för glutenintoleranta

Att laga mat och baka glutenfritt har på senare tid blivit en trend även bland personer som inte är glutenintoleranta. Kunskapen om glutenfri bakning har därmed ökat kraftigt och antalet glutenfria recept har exploderat. Som tur är finns det många mjölsorter som kan användas istället för vetemjöl, som är naturligt glutenfria.

Nötmjöl är rikt på protein och fett och smakar gott i pannkakor, kakor och andra bakverk. Exempelvis mandelmjöl är tack vare sin näringssammansättning populär inom LCHF. Kokosmjöl skiljer sig något i funktionen då det binder mer vätska och passar därför bäst tillsammans med andra mjölsorter.

Bovetemjöl är rikt på fibrer och har ett lågt GI. Det gör sig bra i glutenfritt bröd och paj, och gärna i kombination med annat mjöl.

Majsmjöl är stärkelserikt och kan användas till både matlagning och till gröt.

Glutenfri mjölmix till bröd, knäckebröd och bakverk är ett smidigt alternativ för dig som vill ha ett gott resultat men vill slippa handla många olika sorters mjöl. Med en bakmix tillsätter du bara vätska för att få en glutenfri deg.