Läs mer

Glutenfritt mjöl

Här hittar du glutenfritt mjöl och bakmix för en glutenfri bakning. Prova härligt goda nötmjöl eller fibermjöl och testa dig fram till din favorit. Bara fantasin sätter gränsen!

Filtrera
Filtrera 37 produkter
Urval
Varutyp
Brödmix8 Kokosmjöl4 Bovetemjöl3 Sesammjöl2 Mandelmjöl2 Jordnötsmjöl2 Havremjöl2 Fibermjöl2 Cassavamjöl2 Vetemjöl1 Visa fler
Varumärke
da Carla11 Raw food shop7 Funksjonell Mat6 Urtekram4 Biofood3 Svenskt Kosttillskott3 AmanPrana1 Mother Earth1 Alg-Börje1
Märkning
Vegan 28
Ekologisk 24
Sortering
Popularitet
Mandelmjöl
500 g
149 kr
 
4,4
4.4 av 5
Betyg: 4.4 / 5
Kokosmjöl
500 g
95 kr
 
4,9
4.89 av 5
Betyg: 4.89 / 5
Jordmandelmjöl
500 g
Nyhet
129 kr
 
Cassavamjöl
500 g
49 kr
 
4,4
4.43 av 5
Betyg: 4.43 / 5
Guarkärnmjöl
125 g
65 kr
 
4,5
4.5 av 5
Betyg: 4.5 / 5
Superbröd
Chia
fr. 37 kr
 
5,0
5 av 5
Betyg: 5 / 5
Superbröd
Solros
fr. 37 kr
 
5,0
5 av 5
Betyg: 5 / 5
Mandelmjöl
400 g
149 kr
 
5,0
5 av 5
Betyg: 5 / 5
Bananmjöl
400 g
65 kr
 
5,0
5 av 5
Betyg: 5 / 5
da Carla Durramjöl
500 g
39 kr
 
5,0
5 av 5
Betyg: 5 / 5
Sesammjöl
250 g
48 kr
 
LCHF Brödmix
250 g
69 kr
 
4,5
4.46 av 5
Betyg: 4.46 / 5
Kokosmjöl Eko
400 g
Nyhet
36 kr
 
da Carla Bovetemjöl
500 g
Nyhet
39 kr
 
Tapiokamjöl
350 g
35 kr
 
4,5
4.5 av 5
Betyg: 4.5 / 5
Ljust Bovetemjöl
400 g
39 kr
 
5,0
5 av 5
Betyg: 5 / 5
Kokosfibermjöl
500 g
109 kr
 
4,5
4.5 av 5
Betyg: 4.5 / 5
Pofiber Potex
300 g
Raw Food Shop Pofiber Potex
Nyhet
45 kr
 
Chia Brödmix
250 g
Nyhet
69 kr
 
Chia Brödmix
1 kg
Nyhet
199 kr
 
Havremjöl
500 g
-21%
23 kr
29 kr
4,8
4.75 av 5
Betyg: 4.75 / 5
Groddat Havremjöl
400 g
Nyhet
63 kr
 
Quinoamjöl
300 g
-21%
46 kr
58 kr
5,0
5 av 5
Betyg: 5 / 5
Fullkornsmajsmjöl
500 g
-18%
18 kr
22 kr
Kokosfibermjöl
280 g
-21%
23 kr
29 kr
4,5
4.5 av 5
Betyg: 4.5 / 5
Vetemjöl Groddat
400 g
Nyhet
53 kr
 
Bovetemjöl Groddat
400 g
Nyhet
63 kr
 

Matlagning för glutenintoleranta

Att laga mat och baka glutenfritt har på senare tid blivit en trend även bland personer som inte är glutenintoleranta. Kunskapen om glutenfri bakning har därmed ökat kraftigt och antalet glutenfria recept har exploderat. Som tur är finns det många mjölsorter som kan användas istället för vetemjöl, som är naturligt glutenfria.

Nötmjöl är rikt på protein och fett och smakar gott i pannkakor, kakor och andra bakverk. Exempelvis mandelmjöl är tack vare sin näringssammansättning populär inom LCHF. Kokosmjöl skiljer sig något i funktionen då det binder mer vätska och passar därför bäst tillsammans med andra mjölsorter.

Bovetemjöl är rikt på fibrer och har ett lågt GI. Det gör sig bra i glutenfritt bröd och paj, och gärna i kombination med annat mjöl.

Majsmjöl är stärkelserikt och kan användas till både matlagning och till gröt.

Glutenfri mjölmix till bröd, knäckebröd och bakverk är ett smidigt alternativ för dig som vill ha ett gott resultat men vill slippa handla många olika sorters mjöl. Med en bakmix tillsätter du bara vätska för att få en glutenfri deg.