Läs mer

Glutenfritt mjöl

Här hittar du glutenfritt mjöl och bakmix för en glutenfri bakning. Prova härligt goda nötmjöl eller fibermjöl och testa dig fram till din favorit. Bara fantasin sätter gränsen!

Filtrera
Filtrera 29 produkter
Urval
Varutyp
Brödmix6 Kokosmjöl3 Sesammjöl2 Mandelmjöl2 Cassavamjöl2 Teffmjöl1 Tapiokamjöl1 Quinoamjöl1 Potatismjöl1 Mesquitemjöl1 Visa fler
Varumärke
da Carla8 Raw food shop6 Urtekram6 Funksjonell Mat4 Biofood3 AmanPrana1 Alg-Börje1
Märkning
Vegan 26
Ekologisk 22
Sortering
Popularitet
Cassavamjöl
500 g
49 kr
 
4,6
4.6 av 5
Betyg: 4.6 / 5
Mandelmjöl
500 g
149 kr
 
4,4
4.4 av 5
Betyg: 4.4 / 5
Kokosmjöl
500 g
95 kr
 
4,9
4.89 av 5
Betyg: 4.89 / 5
Bananmjöl
400 g
-15%
55 kr
65 kr
Hampamjöl
350 g
-16%
31 kr
37 kr
Havremjöl
500 g
-21%
23 kr
29 kr
Tapiokamjöl
350 g
-14%
30 kr
35 kr
da Carla Durramjöl
500 g
-15%
33 kr
39 kr
5,0
5 av 5
Betyg: 5 / 5
Kokosfibermjöl
280 g
-21%
23 kr
29 kr
Superbröd
Solros
-16%
fr. 31 kr
37 kr
Superbröd
Chia
-16%
fr. 31 kr
37 kr
LCHF Brödmix
250 g
59 kr
 
4,5
4.45 av 5
Betyg: 4.45 / 5
Fullkornsmajsmjöl
500 g
-18%
18 kr
22 kr
Mörk Bakmix
600 g
-20%
36 kr
45 kr
Sötpotatismjöl
400 g
-15%
55 kr
65 kr
Quinoamjöl
300 g
-21%
46 kr
58 kr
Sesammjöl
250 g
48 kr
 
Sandwich
1 st
da Carla Ekologisk & Glutenfri Sandwich
-17%
10 kr
12 kr
Universalbakmix
600 g
Urtekram Universalbakmix Glutenfri
-20%
39 kr
49 kr
Mandelmjöl
400 g
149 kr
 

Matlagning för glutenintoleranta

Att laga mat och baka glutenfritt har på senare tid blivit en trend även bland personer som inte är glutenintoleranta. Kunskapen om glutenfri bakning har därmed ökat kraftigt och antalet glutenfria recept har exploderat. Som tur är finns det många mjölsorter som kan användas istället för vetemjöl, som är naturligt glutenfria.

Nötmjöl är rikt på protein och fett och smakar gott i pannkakor, kakor och andra bakverk. Exempelvis mandelmjöl är tack vare sin näringssammansättning populär inom LCHF. Kokosmjöl skiljer sig något i funktionen då det binder mer vätska och passar därför bäst tillsammans med andra mjölsorter.

Bovetemjöl är rikt på fibrer och har ett lågt GI. Det gör sig bra i glutenfritt bröd och paj, och gärna i kombination med annat mjöl.

Majsmjöl är stärkelserikt och kan användas till både matlagning och till gröt.

Glutenfri mjölmix till bröd, knäckebröd och bakverk är ett smidigt alternativ för dig som vill ha ett gott resultat men vill slippa handla många olika sorters mjöl. Med en bakmix tillsätter du bara vätska för att få en glutenfri deg.