Här hittar du glutenfritt mjöl och bakmix för en glutenfri bakning. Prova härligt goda nötmjöl eller fibermjöl och testa dig fram till din favorit. Bara fantasin sätter gränsen!
Att laga mat och baka glutenfritt har på senare tid blivit en trend även bland personer som inte är glutenintoleranta. Kunskapen om glutenfri bakning har därmed ökat kraftigt och antalet glutenfria recept har exploderat. Som tur är finns det många mjölsorter som kan användas istället för vetemjöl, som är naturligt glutenfria.
Nötmjöl är rikt på protein och fett och smakar gott i pannkakor, kakor och andra bakverk. Exempelvis mandelmjöl är tack vare sin näringssammansättning populär inom LCHF. Kokosmjöl skiljer sig något i funktionen då det binder mer vätska och passar därför bäst tillsammans med andra mjölsorter.
Bovetemjöl är rikt på fibrer och har ett lågt GI. Det gör sig bra i glutenfritt bröd och paj, och gärna i kombination med annat mjöl.
Majsmjöl är stärkelserikt och kan användas till både matlagning och till gröt.
Glutenfri mjölmix till bröd, knäckebröd och bakverk är ett smidigt alternativ för dig som vill ha ett gott resultat men vill slippa handla många olika sorters mjöl. Med en bakmix tillsätter du bara vätska för att få en glutenfri deg.