Glutenfritt mjöl

Här hittar du glutenfritt mjöl och bakmix för en glutenfri bakning. Prova härligt goda nötmjöl eller fibermjöl och testa dig fram till din favorit. Bara fantasin sätter gränsen!

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 29 produkter
Urval
Varutyp
Kokosmjöl6 Brödmix5 Mandelmjöl2 Majsmjöl2 Cassavamjöl2 Teffmjöl1 Sesammjöl1 Rismjöl1 Quinoamjöl1 Pumpamjöl1 Visa fler
Varumärke
Urtekram8 Funksjonell Mat6 Raw food shop6 Biofood4 Superfruit2 AmanPrana1 Alg-Börje1 CocoVi1
Märkning
Ekologisk 23
Sortering
Popularitet
Mandelmjöl
500 g
149 kr
 
4,4
4.4 av 5
Cassavamjöl
500 g
49 kr
 
4,7
4.67 av 5
Quinoamjöl
300 g
58 kr
 
Mandelmjöl
400 g
149 kr
 
Sesammjöl
250 g
48 kr
 
Kokosmjöl
500 g
95 kr
 
4,9
4.86 av 5
Havremjöl
500 g
29 kr
 
LCHF Brödmix
250 g
59 kr
 
4,4
4.4 av 5
Kokosmjöl
190 g
45 kr
 
Fiberbakmix
600 g
Urtekram Fiberbakmix Glutenfri
46 kr
 
5,0
5 av 5
Mörk Bakmix
600 g
45 kr
 
Kokosmjöl
500 g
-20%
79 kr
99 kr
4,5
4.5 av 5
Kokosmjöl
400 g
79 kr
 
Sukrin Bakmix
340 g
Sukrin Sundare Bakmix
99 kr
 

Matlagning för glutenintoleranta

Att laga mat och baka glutenfritt har på senare tid blivit en trend även bland personer som inte är glutenintoleranta. Kunskapen om glutenfri bakning har därmed ökat kraftigt och antalet glutenfria recept har exploderat. Som tur är finns det många mjölsorter som kan användas istället för vetemjöl, som är naturligt glutenfria.

Nötmjöl är rikt på protein och fett och smakar gott i pannkakor, kakor och andra bakverk. Exempelvis mandelmjöl är tack vare sin näringssammansättning populär inom LCHF. Kokosmjöl skiljer sig något i funktionen då det binder mer vätska och passar därför bäst tillsammans med andra mjölsorter.

Bovetemjöl är rikt på fibrer och har ett lågt GI. Det gör sig bra i glutenfritt bröd och paj, och gärna i kombination med annat mjöl.

Majsmjöl är stärkelserikt och kan användas till både matlagning och till gröt.

Glutenfri mjölmix till bröd, knäckebröd och bakverk är ett smidigt alternativ för dig som vill ha ett gott resultat men vill slippa handla många olika sorters mjöl. Med en bakmix tillsätter du bara vätska för att få en glutenfri deg.