Läs mer

Kreatin

Kreatin är ett av de sporttillskott som funnits längst på marknaden. För dig som vill dra nytta av kreatinets effekter på träningen kan ett tillskott därför vara användbart.

Filtrera
Filtrera 5 produkter
Urval
Varutyp
Kreatinmonohydrat2 Kreatinkomplex1 Kre-alkalyn1 Avancerade kreatiner1
Varumärke
Svenskt Kosttillskott4 Holistic1
Sortering
Popularitet
Core Creatine
500 g
Core Creatine
99 kr
 
4,8
4.8 / 5
Betyg: 4.8 / 5
Creatine Bisglycinat
120 tabl
Core Creatine Bisglycinate
-70%
69 kr
229 kr

Vad är kreatin?

Kreatin är ett helt kroppseget ämne som produceras från aminosyror i levern och njurarna. Vi får även i oss kreatin via maten, men endast i små mängder när vi äter kött, fisk och fågel. En man på 80 kilo förlorar i genomsnitt två gram kreatin per dygn, men producerar endast cirka ett gram kreatin per dygn. Tränar man hårt kan det därför vara fördelaktigt att få i sig kreatin via ett kosttillskott och framförallt om du äter en vegetarisk eller vegansk kost och styrketränar.

Vad gör kreatin?

Kreatin är en klassiker bland sporttillskott och besitter ett flertal välstuderade egenskaper lämpade speciellt för intensiv fysisk aktivitet såsom styrketräning. Kreatin hjälper till att ladda upp musklernas energiförråd och bidrar till explosiv styrka och ork vid högintensiv träning. Kreatinets effekt är att den förser musklerna med energi så att du ska kunna utföra övningen några sekunder till.

I denna kategori hittar du olika former av kreatin, kreatin i pulverform som du blandar ut med lämplig vätska eller kreatin i tablettform som du sväljer. Här finns komplexa kreatinblandningar, kreatin monohydrat, kreatin alkalyn, kreatin nitrat och kreatin etylester. Läs mer under respektive kategori för att hitta den kreatinprodukt som passar dig bäst samt vilken kreatin dosering som den produkter tillämpar.