Lecitin

Lecitin har flera egenskaper och användningsområden och de vanligaste varianterna i hälsokost är solroslecitin och sojalecitin. I vårt sortiment hittar du lecitin i pulverform och kapselform från välkända varumärken.

Vad är lecitin bra för?

Lecitin (lecithin) är ett fettämne som förekommer i cellernas cellväggar och i våra vitala organ, inte minst i hjärnan. Lecitin finns naturligt i ägg, solrosfrön och sojabönor. Lecitin innehåller även de vitaminliknande ämnena inositol och kolin, och används som källa till dessa näringsämnen.

Lecitin ingår i produktionen av det goda HDL-kolesterolet, samt bidrar till produktionen av ämnen som motverkar att kolesterolet sätter sig i kärlväggarna. Lecitin finns även i riklig mängd i hjärnan där dess förekomst bland annat tros kunna bidra till bevarandet av korttidsminnet genom flera steg.

Lecitintillskott finns som lecitinpulver som kan användas i juice eller smoothies och som lecitinkapslar. Effekten av dem är detsamma, men pulver kan vara smidigt för dig som inte gillar att svälja kapslar, medan kapslar kan underlätta om du vill undvika smaken eller göra det enkelt för dig och slippa kladda med pulver. Välj mellan solroslecitin och sojalecitin.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 6 produkter
Varutyp
Sojalecitin4 Solroslecitin2
Varumärke
Naturell1 A.Vogel1 Helhetshälsa1 Great Earth1 Solgar1 Holistic1
Sortering
Popularitet
Solroslecitin
250 g
Helhetshälsa Solroslecitin
Produkt
på köpet
129 kr
 
Solroslecitin
350 g
Holistic Solroslecitin
-20%
135 kr
169 kr
Lecithin
100 kaps
Solgar Lecithin
144 kr
 
Bio-Lecithin
500 g
Naturell Bio-Lecithin
148 kr