Läs mer

Lecitin

Lecitin har flera egenskaper och användningsområden och de vanligaste varianterna i hälsokost är solroslecitin och sojalecitin. I vårt sortiment hittar du lecitin i pulverform och kapselform från välkända varumärken.

Filtrera
Filtrera 6 produkter
Varutyp
Solroslecitin3 Sojalecitin3
Varumärke
Quicksilver Scientific1 A.Vogel1 Helhetshälsa1 Great Earth1 Solgar1 Holistic1
Märkning
Vegan 2
Sortering
Popularitet
DIM
50 ml
Quicksilver Scientific DIM
549 kr
 
Solroslecitin
350 g
Holistic Solroslecitin
169 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Lecithin
100 kaps
Solgar Lecithin
203 kr
 
A.Vogel Lecithin
60 kaps
A.Vogel Lecithin
119 kr
 
4,7
4.71 / 5
Betyg: 4.71 / 5
Solroslecitin
250 g
129 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5

Vad är lecitin bra för?

Lecitin (lecithin) är ett fettämne som förekommer i cellernas cellväggar och i våra vitala organ, inte minst i hjärnan. Lecitin finns naturligt i ägg, solrosfrön och sojabönor. Lecitin innehåller även de vitaminliknande ämnena inositol och kolin, och används som källa till dessa näringsämnen.

Lecitin ingår i produktionen av det goda HDL-kolesterolet, samt bidrar till produktionen av ämnen som motverkar att kolesterolet sätter sig i kärlväggarna. Lecitin finns även i riklig mängd i hjärnan där dess förekomst bland annat tros kunna bidra till bevarandet av korttidsminnet genom flera steg.

Lecitintillskott finns som lecitinpulver som kan användas i juice eller smoothies och som lecitinkapslar. Effekten av dem är detsamma, men pulver kan vara smidigt för dig som inte gillar att svälja kapslar, medan kapslar kan underlätta om du vill undvika smaken eller göra det enkelt för dig och slippa kladda med pulver. Välj mellan solroslecitin och sojalecitin.