Lecitin

Lecitin har flera egenskaper och användningsområden och de vanligaste varianterna i hälsokost är solroslecitin och sojalecitin. I vårt sortiment hittar du lecitin i pulverform och kapselform från välkända varumärken.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 7 produkter
Urval
Varutyp
Sojalecitin4 Solroslecitin3
Varumärke
A.Vogel2 Quicksilver Scientific1 Helhetshälsa1 Great Earth1 Solgar1 Holistic1
Märkning
Vegan 2
Sortering
Popularitet

Vad är lecitin bra för?

Lecitin (lecithin) är ett fettämne som förekommer i cellernas cellväggar och i våra vitala organ, inte minst i hjärnan. Lecitin finns naturligt i ägg, solrosfrön och sojabönor. Lecitin innehåller även de vitaminliknande ämnena inositol och kolin, och används som källa till dessa näringsämnen.

Lecitin ingår i produktionen av det goda HDL-kolesterolet, samt bidrar till produktionen av ämnen som motverkar att kolesterolet sätter sig i kärlväggarna. Lecitin finns även i riklig mängd i hjärnan där dess förekomst bland annat tros kunna bidra till bevarandet av korttidsminnet genom flera steg.

Lecitintillskott finns som lecitinpulver som kan användas i juice eller smoothies och som lecitinkapslar. Effekten av dem är detsamma, men pulver kan vara smidigt för dig som inte gillar att svälja kapslar, medan kapslar kan underlätta om du vill undvika smaken eller göra det enkelt för dig och slippa kladda med pulver. Välj mellan solroslecitin och sojalecitin.