Läs mer

Svartkumminolja

Svartkumminolja är en mångsidig olja som används både i matlagning, i dryck och som hudvård. Oljan är rik på fettsyror från omega-6 och är omtalad för sina lugnande, antibakteriella egenskaper vilket gjort den populär vid eksem och acne. På latin heter svartkummin Nigella Sativa och oljan kallas därför även Nigella Sativa Oil.

Vi har för närvarande inga produkter inom denna kategori. Är du intresserad av att handla produkter inom denna kategori - var vänlig att kontakta vår kundservice.

Filtrera

Svartkumminolja med fettsyror

Du kan använda svartkumminolja till mat, blanda den i dryck eller använda som olika hudvårdsprodukter. Svartkumminoljans smak är bitter men den innehåller rikligt med hälsosamma fettsyror, som GLA (gammalinolensyra) vilken påverkar reparation och nybildning av celler. Dessutom innehåller svartkumminolja den essentiella fettsyran linolsyra, som måste tillföras via kosten. Dessa fleromättade fettsyror är bland annat viktiga för att bibehålla en normal hjärt- och kärlhälsa.

På huden har svartkumminolja visat sig vara lugnande tack vare sina antibakteriella egenskaper. Precis som många andra oljor kan den blandas till din egen ansiktsolja för att passa vid till exempel acne eller torr hud.

Healthwell Svartkumminolja med andra vegetabiliska oljor med sallad och grönsaker i skålar.