Läs mer

Omega-6

Här finner du kosttillskott med omega-6, med CLA och GLA från bland annat jättenattljusolja.

Filtrera
Filtrera Visar 12 produkter
Varutyp
GLA6 CLA6
Varumärke
Healthwell3 Svenskt Kosttillskott3 Elexir Pharma2 Strength1 Midsona1 Alpha Plus1 Skip Nutrition1
Märkning
Vegan 3
Ekologisk 3
Sortering
Popularitet
Core CLA
60 kaps
Core CLA
99 kr
 
Core CLA
180 kaps
Core CLA
199 kr
 
Core CLA
360 kaps
Core CLA
369 kr
 
Efamol
120 kaps
Efamol
252 kr
 
5,0
5 av 5
Borago Jamsrot
72 kaps
Borago Jamsrot
329 kr
 
3,0
3 av 5
CLA 80
120 kaps
Skip CLA 80
185 kr
 
CLA
200 kaps
Strength CLA
249 kr
 

Vad är omega-6?

Omega-6 är egentligen en grupp fettsyror och hit hör bland annat CLA och GLA. I gruppen omega-6 så finns även linolsyra som tillhör de essentiella fettsyrorna som vi behöver få i oss via kosten eftersom kroppen inte själv kan tillverka den.

CLA är en förkortning för konjugerad linolsyra och är en omega-6-fettsyra som bland annat fungerar som antioxidant i kroppen. CLA som kosttillskott kopplas ofta samman med lågkalorikost och fettförbränning. Forskare tror att effekten beror på att CLA hämmar enzymer som annars leder till att fett lagras in i kroppen. Om detta är sant eller ej vet man ännu inte med säkerhet. För dig som vill testa effekterna av CLA finns flera olika tillskott att välja bland - du hittar dem under denna kategori.

GLA i sin tur är en förkortning av gammalinolensyra som också den har viktiga funktioner i kroppen. GLA är dessutom vanlig i skönhetsprodukter för att motverka torr hud och problemhy.

Var finns omega-6?

Fettsyran omega-6 hittar vi främst i livsmedel som tistelolja, druvkärnolja och solrosolja. Ofta finns både omega-3 och omega-6 i samma livsmedel och vi behöver båda. Omega-6 och omega-3 påverkar kroppen på olika sätt och båda samspelar så det är viktigt att vi får i oss lagom mängd av dem, och balansen mellan omega-3 och omega-6 är viktig.

Läs mer under respektive produkt för att få reda på mer om dess effekter och innehåll.