Läs mer

Energibars

Energibars är extra energirika och energitäta bars som är ämnade att ätas i samband med träning när du behöver fylla på med extra energi snabbt. Här hittar du energibars baserade på snabba kolhydrater som maltodextrin, dextros och Vitargo.

Vi har energibars från välkända varumärken, som passar dig som är aktiv och tränar mycket. Fyll skafferiet med ett storpack bars av din favoritsort, och ha till hands när du behöver!

Filtrera
Filtrera 4 produkter
Varumärke
OATLAWS2 Helt Ärligt2
Märkning
Utan tillsatt socker 2
Fri fr. sötningsmedel 2
Sortering
Popularitet

När behöver jag en energibar?

När du tränar på en hög nivå, är det att rekommendera att äta lite extra kolhydrater för att snabbt fylla på energilagret och orka träna så hårt du önskar. En energibar är smidig och lätt att ha till hands. Ladda upp inför ett långt träningspass med en energibar, eller fyll på med några tuggor under ett långdistanspass. Energibars är gott och smidigt att ha med sig under träning, istället för att bära med sig stora mängder sportdryck. Dessutom kan det kännas behagligare för magen att äta en bar istället för att dricka stora volymer vätska för att få i sig energigivande kolhydrater. Du kan även äta energibars efter ett träningspass för att fylla på med förlorad energi och återhämta dig efter träningen.

En bra energibar ska vara lättuggad och innehålla stor andel kolhydrater som snabbt kan tas upp av kroppen. Energibars utan nötter är bäst vid de tillfällen du vill ha i dig energin snabbt och inte äter någon annan energikälla under träningspasset. En energibar med nötter kan exempelvis intas före träningspass för långvarig energi. Det finns även energibars med tillsatt koffein, för en extra energikick när du tränar. Energibars smakar gott och tar liten plats i träningsväskan.