Karnitin

L-karnitin är en aminosyra som vi får i oss via proteinrika livsmedel och framförallt genom rött kött. Kroppen kan även bilda karnitin genom aminosyrorna lysin och metionin. Karnitin behövs för att transportera fett till mitokondrierna som där kan omvandlas till brukbar energi. Mitokondrier är cellernas kraftverk. Har man låga nivåer av karnitin i kroppen leder det till att fett byggs upp runt cellerna istället och det blir svårare för kroppen att bryta ner det och använda som energi. Därför har l-karnitin blivit populärt att använda vid förbränningsträning och vid uthållighetsträning för att använda fettet som främsta energikälla.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 14 produkter
Urval
Varumärke
Svenskt Kosttillskott6 Pro Nutrition3 Self Omninutrition2 WNT1 Skip Nutrition1 Alpha Plus1
Sortering
Popularitet
Diet Carnitine
60 kaps
Diet Carnitine
-20%
159 kr
199 kr
Diet Carnitine
120 kaps
Diet Carnitine
-11%
318 kr
359 kr
Diet Carnitine
180 kaps
Diet Carnitine
-4%
477 kr
499 kr
Core ALC
200 g
Core ALC
199 kr
 
Core ALC
400 g
Core ALC
359 kr
 
Core ALC
600 g
Core ALC
499 kr
 
Carnitine
120 kaps
Self Omninutrition Carnitine
139 kr
 
L-Carnitine
60 kaps
Pro Nutrition L-Carnitine
95 kr
 
ALC
120 kaps
Self Omninutrition ALC
199 kr
 
L-Carnetine
60 tabl
Skip L-Carnetine
194 kr
 
Acetyl-L-karnitin
60 kaps
Alpha Plus Acetyl-L-karnitin
Nyhet
419 kr
 

Vad är karnitin?

Tillskott med karnitin finns i olika former där de vanligast förekommande är L-karnitin och ALC. L-formen innebär att aminosyran är i fri form och lättare kan tas upp av kroppen. ALC står för acetyl-L-karnitin och är acetylerad variant av karnitin, som medverkar vid ämnesomsättningen.

Tränar man riktigt hårt kan nivåerna av l-karnitin minska i kroppen och därmed då även minska tillförseln av energi i form av fett till cellerna. Ett tillskott av l-karnitin kan därför vara fördelaktigt för dig som tränar hårt eller äter en vegetarisk kost eller vegankost och vill använda fettet som främsta energikälla. Fett som energikälla hjälper till att upprätthålla fettförbränningen, och eftersom energi från fett räcker längre än exempelvis från kolhydrater, kan det även vara fördelaktigt vid uthållighetsträning och tävling.

Här hittar du l-karnitin tillskott som tabletter, kapslar och som flytande tillskott.