Läs mer

Macapulver

Macapulver används till smoothies, dryck och i mat och är rikt på flera intressanta näringsämnen. I denna kategori hittar du rena macapulver, ekologiskt macapulver och raw macapulver.

Filtrera
Filtrera 4 produkter
Varumärke
Kiviks Lilla Råa1 Superfruit1 Go for Life1 RawPowder1
Märkning
Ekologisk 3
Sortering
Popularitet
Macapulver
250 g
Go for Life Maca Pulver
149 kr
 
4,6
4.6 / 5
Betyg: 4.6 / 5
Macapulverextrakt
100 kaps
299 kr
 
3,5
3.5 / 5
Betyg: 3.5 / 5
Maca Pulver
200 g
Superfruit Maca Pulver
209 kr
 
4,7
4.71 / 5
Betyg: 4.71 / 5

Vad är macapulver bra för?

Macapulver tillverkas av macaroten som är en typ av rotfrukt och till utseendet liknar den kålrot men smaken är något mer pepprig. Macapulver räknas till kategorin superfood då den är mycket näringsrik och har många positiva egenskaper. Bland annat så innehåller macapulver protein och kostfibrer samt viktiga mineraler som selen, kalcium, magnesium och järn. Macapulver är även naturligt rik på nyttiga fettsyror som omega-6, omega-9 och linolensyra. Proteinet i macapulver består av flera aminosyror och däribland 7 av de 8 essentiella aminosyrorna som vår kropp inte kan bilda själv utan vi behöver tillsätta via kosten. Därför är macapulver ett bra komplement till din vanliga kost om du vill boosta kroppen med ett extra näringsrikt pulver.

Macapulver finns även som röd maca och själva växten maca odlas högt uppe i de peruanska Anderna. Maca eller Lepidium meyenii som den heter har använts i flera tusen år som en viktig del i den lokala kosten kring Peru och Bolivia. Bland annat sägs det att Incafolket åt maca innan de gick ut i strid för att öka sin styrka.

Det finns många recept med macapulver och däribland uppiggande macasmoothie eller varför inte göra några goda macabollar till mellanmål. Så pröva själv att blanda i lite macapulver i din dryck eller till frukostgröten för att själv ta del av dess välgörande egenskaper.