Läs mer

Massage och avslappning

Skäm bort dina hårt arbetande muskler med en avkopplande massage - eller värm dem med en skön vetekudde och låt värmen sprida sig i kroppen. Både massage och värme bidrar till ökad blodcirkulation, vilket i sin tur hjälper till att förebygga och lindra besvär och muskelspänningar.

Filtrera
Filtrera Visar 42 produkter
Urval
Varutyp
Värmekudde11 Massageolja8 Värmefilt5 Massageapparat5 Massageolja sensuell4 Hållningsväst4 Värmande3 Massagekudde2
Varumärke
Beurer11 Bejlas Gåva4 Swedish Posture4 Lundmyr2 ThermaCare2 Mueller2 GAIAM2 Weleda2 Back on Track2 Pukka2 Visa fler
Märkning
Ekologisk 7
Vegan 6
Sortering
Popularitet
Posture Flexi
Svart
Swedish Posture Flexi
395 kr
 
Massagekudde
1 st
Beurer Shiatsu Massagekudde MG147
699 kr
 
Vetevärmekudde
Rosa
199 kr
 
5,0
5 av 5
Vetevärmekudde
Grå
199 kr
 
5,0
5 av 5
Massageolja Ro
150 ml
Ask & Embla Massageolja Ro
75 kr
 
5,0
5 av 5
Vetebälte
Svart
259 kr
 
5,0
5 av 5
Vetebälte
Röd
259 kr
 
5,0
5 av 5
Massageolja
200 ml
Ormsalva Massageolja
89 kr
 
Massageolja
100 ml
Belladot Massageolja Passion
119 kr
 
Värmeomslag
3-pack
ThermaCare Nacke, Skuldra & Handled
99 kr
 
Cold/Hot Pack
1 st
Mueller Cold/Hot Pack
49 kr
 
Beurer Värmefilt
180x130cm
-50%
498 kr
995 kr
Active 35 Oil
100 ml
Pukka Active 35 Oil
179 kr
 
Vetevärmekudde
1 st
199 kr
 
Minifilt
Svart
Back on Track Minifilt
345 kr
 
Värmedyna
Purple
GAIAM Relax Lavender Hand & Foot Wraps
349 kr
 
Scarf
1 st
Back on Track Scarf
389 kr
 
Vetevärmare
429 kr
 
Kudde Cosy HK48
1 st
Beurer Kudde Cosy HK48
499 kr
 
Vetekudde
Purple
GAIAM Relax Lavender Neck & Shoulder Wrap
499 kr
 
Luftkompression
1 st
Beurer Benterapi Kompression FM150
1499 kr
 
Massagedyna
1 st
Beurer Massagedyna MG295
3499 kr
 

Vad är muskelknutor?

Spända muskler är inte bara obehagligt och smärtsamt, det kan även hindra oss från att vara så rörliga och aktiva som vi egentligen önskar. En muskel består av muskelbuntar som i sin tur innehåller muskelfibrer och i en muskel finns mellan 1000-2000 såna muskelfibrer. Musklerna är skapade för att kunna dra ihop sig och sedan slappna av. En frisk och normal muskelvävnad är smidig och elastisk och får därför sin ursprungliga form då den slappnar av. En muskel som inte fungerar normalt eller som ofta utsätts av statisk spänning har svårare att slappna av. Detta leder i sin tur till att syrebrist uppstår och blodcirkulationen inte fungerar normalt. Denna muskelknut uppstår främst vid punkter som brukar kallas triggerpunkter. Smärtan är ofta lokal vid dessa triggerpunkter men den kan också stråla ut från området och skapa besvär som huvudvärk eller stelhet.

Det finns flera anledningar till att muskelknutor uppstår och till dessa hör stress, långvarig ansträngning och dålig hållning. Att röra på sig regelbundet och tänka på hållningen är därför bra riktlinjer för att minska på muskelknutor och smärta. Nästa steg är att värma musklerna och använda sig av massage för att lösa upp spända muskler.

Massage - en lång tradition

Massage kommer från franskan och betyder ungefär trycka, gnida eller knåda. Denna typ av knådning ser olika ut i olika kulturer där vissa arbetar mer med tryck på triggerpunkter och en viss typ av massage kan handla om mjuka cirkulerande rörelser. Vid massage kan ibland även olika typer av hjälpmedel användas till exempel massagebollar som kan användas vid punktmassage. För den som inte har tillgång till en massör eller som behöver massage ofta finns andra smidiga hjälpmedel som massagekudde och massagerullar.

Självhjälp vid spända muskler

Förutom att röra på sig, minska stress och tänka på hållningen så finns andra verktyg att ta till då du har ömma och spända muskler. Ett liniment eller en värmekudde kan hjälpa till med ökad blodcirkulation som i sin tur minskar smärtan. Prova annars något som kan aktivera triggerpunkter alternativt  sugkoppar som ökar blodflödet till en viss punkt.

Bekväma massagetillbehör, massageolja och avslappnings-redskap är en perfekt present till någon du tycker om, som kan behöva lite avkoppling i vardagen. Ta hand om dig och dina kära med rätt tillbehör.