Glut.

Glutamin tillhör en av de 20 aminosyrorna som fungerar som byggstenar i protein och glutamin har många viktiga funktioner i kroppen. Bland annat så använder kroppen glutamin vid matsmältningen och den underlättar även kroppens näringsupptag. Glutamin är musklernas vanligaste aminosyra och är populär som kosttillskott bland både kroppsbyggare och atleter. Glutamin är även användbart under viktminskningsdiet eftersom det minskade matintaget kan göra att nivåerna av glutamin minskar.

Vad är glutamin bra för?

Glutamin är en aminosyra som inte är essentiell vilket betyder att den kan bildas av kroppen. Glutamin verkar som ett muskelbyggande protein och används därför av många som tränar i syfte att öka muskelmassa och få en bättre återhämtning. När vi tränar förbrukas glutaminet snabbare och därför kan ett kosttillskott med glutamin göra att återhämtningen blir effektivare. Glutamin hjälper även till att reglera syra/bas-balansen i kroppen och det behövs när glukos ska bildas.

Glutamin är förutom en viktig byggsten i proteiner också viktig för vår matsmältning och för kroppens näringsupptag. Vid hård träning och viktnedgång förbrukar kroppen en större mängd glutamin så detta kan vara bra att tänka på om du tränar mycket eller går på diet.

Hur doserar man glutamin?

För att dosera glutamin rätt så följ rekommendationerna som står på förpackningen. En bra dos att börja med kan annars vara 10-20 mg glutamin per dag. För den som är ovan kan smaken på glutamin kännas lite underlig och därför kan det vara bra att blanda den med någon sötsyrlig dryck som juice för att dölja smaken eller äta kapslar istället. För bästa upptag av glutaminet bör du ta det mellan måltiderna.

Här kan du köpa musklernas vanligaste aminosyra i både pulverform och kapselform och du finner glutamintillskott i olika form och som är anpassade för alla typer av träning.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 15 produkter
Urval
Varumärke
Fast2 Self Omninutrition2 Svenskt Kosttillskott2 BSN1 Fairing1 Strength1 Alpha Plus1 Solgar1 Skip Nutrition1 Helhetshälsa1 Visa fler
Sortering
Popularitet
Glutamin
400 g
Holistic Glutamin
299 kr
 
5,0
5 av 5
Core Glutamine
500 g
Core Glutamine
169 kr
 
5,0
5 av 5
Core Glutamine
1 kg
Core Glutamine
299 kr
 
5,0
5 av 5
Glutation
100 kaps
Helhetshälsa Glutation
329 kr
 
L-Glutamine
50 kaps
Solgar L-Glutamine
143 kr
 
L-Glutamine
500 g
Strength L-Glutamine
249 kr
 
L-Glutamin
300 g
Better You L-Glutamin
289 kr
 
FAST Glutamine
250 g
FAST Glutamine
229 kr
 
FAST Glutamine
250 g
FAST Glutamine - Kort datum
-50%
114 kr
229 kr
L-Glutamin
300 g
Skip L-Glutamin
179 kr
 
100% Glutamine
500 g
Self Omninutrition Real 100% Glutamine
259 kr