Svart te

Det svarta teet är en klassiker och den tesort vi i Sverige dricker mest av. Svart te har druckits i åtminstone 2 000 år och framställs från busken Camellia sinensis som också kallas för tebuske. Den kraftfulla aromen kommer av att tebladen tillåts oxidera när bladen torkas. Under denna kategori hittar du olika smakvarianter av det klassiska svarta teet.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 6 produkter
Urval
Varumärke
Pukka3 Yogi2 Nordic Superfood by Myrberg1
Märkning
Ekologisk 5
Vegan 3
Fairtrade 3
Sortering
Popularitet
Yogi Black Chai
17 påsar
Yogi Tea Black Chai
39 kr
 
4,8
4.75 av 5
Pukka Original Chai
20 påsar
Pukka Original Chai
-14%
36 kr
42 kr
English Breakfast
20 påsar
Pukka Elegant English Breakfast
-16%
31 kr
37 kr
Pukka Earl Grey
20 påsar
Pukka Gorgeous Earl Grey
-16%
31 kr
37 kr
Nordic Te C-vitamin
60 g
Nordic Superfood C-vitamin Te
Nyhet
69 kr
 

Är svart te nyttigt?

Det svarta teet kommer från tebusken och när det plockats tillåts det att torka och oxidera. Oxideringen gör att tebladen blir mörkare och mörkare och till sist är de nästan helt svarta. Teblad innehåller antioxidanter som har en skyddande effekt på kroppens celler mot fria radikaler. Skillnaden mellan svart te och grönt te är att det gröna teet innehåller lite mer av de nyttiga ämnena, då det är mindre processat. Svart te innehåller även olika kryddor, frukter och bär som blandas ut med tebladen, för att det färdiga teet ska få sin karaktäristiska smak.

Svart te innehåller koffein, men du kan justera koffeinhalten lite själv beroende på hur många teblad du använder och hur länge du låter teet dra i det varma vattnet. Har du svårt att somna på kvällarna rekommenderas att ta en kopp örtte, vitt te, detox te eller rött te istället.

Här hittar du svart te i spännande smaker och klassiska kryddblandningar som passar att dricka vid de flesta tillfällen, när du är lite frusen och behöver värma dig eller bara behöver bli lite piggare.