Läs mer

Aloe vera

Aloe vera är välkänd för sina naturligt välgörande egenskaper, för såväl insidan som utsidan av kroppen. Aloe vera är en vildväxande grön växt med långa, tjocka blad, vars geléliknande innehåll används för att göra aloe vera-gel, aloe vera-juice och aloe vera-dryck. Aloe vera är rikt på aktiva näringsämnen som sägs ha vårdande egenskaper som är bra för både huden och magens funktion. Aloe vera finns även som ren aloe vera-gel och som ingrediens i exempelvis hudprodukter, after sun och rakprodukter.

Filtrera
Aloe Vera Juice
1 L
Avivir Aloe Vera Juice Naturell
175 kr
 
4,1
4.07 / 5
Betyg: 4.07 / 5

Hitta rätt aloe vera

Det finns olika typer av aloe vera, men den som anses besitta flest goda egenskaper är den som betecknas Aloe barbadensis, även kallad äkta aloe vera. I äkta aloe vera har man kunnat spåra över 100 olika aktiva ämnen, bland annat saponiner och flera mineraler. Tack vare det näringsrika innehållet kallas aloe vera ibland för superväxt.

Många använder aloe vera-juice som daglig hälsodryck i förebyggande syfte för en balanserad mage och tarm, eller som en del av detox och renande kurer. Aloe vera-gel kan upplevas kylande och används vanligen på irriterad eller skadad hud, exempelvis vid solsveda, efter rakning, vid insektsbett eller på ärr, samt vid problemhy i ansiktet.

Vill du testa aloe vera ska du alltså leta efter äkta aloe vera (Aloe barbadensis) och välja produkter med hög halt av aloe vera. En bra aloe vera-juice innehåller 100 % ren aloe vera, från färskpressad aloe vera-växt. Juice från aloe vera-koncentrat är också ett bra alternativ, och kan vara lämpligt för dig som vill tona ner den kraftfulla smaken av aloe vera. När du letar efter aloe vera i gel är en så hög halt aloe vera som möjligt att föredra. Aloe vera-gel är tjock och genomskinlig och känns behaglig på huden. Trots att den är trögflytande är den inte kladdig, utan absorberas snabbt av  huden.

Här hittar du koncentrat av aloe vera och ren aloe vera-juice, redo att drickas. Använd som ett komplement till kosten och börja dagen med en aloe vera shot, som daglig hälsokost eller som en del av en renande kur.