Läs mer

Triggerpunkter

Tränar du mycket eller gör väldigt många monotona rörelser under dagen kan en överansträngning ske i musklerna, vilket leder till att det bildas triggerpunkter. Ta hand om kroppen med hjälp av en foam roller, massagekrok eller massageboll och massera ut triggerpunkter i ryggen mellan skulderbladen, triggerpunkter i höften, axlarna eller under fötterna.

Filtrera
Filtrera 15 produkter
Urval
Varutyp
Foam roller8 Massageboll7
Varumärke
Casall9 Abilica2 Virtufit1 GAIAM1 Refit1 Beurer1
Sortering
Popularitet
Massageboll MG10
1 st
Beurer Massageboll MG10
-20%
159 kr
199 kr
FoamRoller Mini
1 st
Abilica Massage FoamRoller Mini
-20%
239 kr
299 kr
Peanut Ball
Black
Casall Peanut Ball Back Massage
199 kr
 
Massageboll
Turquoise
Casall Massage Ball
79 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Acupoint Ball
1 st
Abilica Acupoint Ball
-20%
103 kr
129 kr

Vad är triggerpunkter?

Triggerpunkter är knutor eller en skada i musklerna som uppkommer vid en överansträngd muskel. När en muskel är överansträng på grund av intensiv träning eller monotona rörelser kan en triggerpunkt uppstå, som man oftast endast känner av när man lägger ett tryck direkt på punkten. Men det kan även börja stråla ut smärta till andra delar av kroppen. Triggerpunkter och knutor kan uppstå i kroppens alla muskler, men en del muskler är vanligare än andra, som axlar, nacke och rygg mellan skulderbladen. Så din spänningshuvudvärk kan beror på att du har stel nacke som i grunden beror på smärtande axlar. Dessa områden kan vara svåra att komma åt att massera själv med händerna. Ta hjälp av en massageboll för att komma åt mellan skulderbladen, en foam roller för att massera ut hela ryggen eller lägg dig på en foam roller för att massera ut benen, du bestämmer själv hur hårt trycket ska vara.

Med hjälp utav en foam roller kan du behandla triggerpunkter själv genom att massera det ömmande området, lätta upp spänningarna och få en mer smärtfri vardag.