Läs mer

Homeopatika

Homeopatika används inom homeopati, en behandlingsform där man tar tillvara på egenskaperna hos naturens växter i samband med olika tillstånd i kroppen. Hos oss finns utvald homeopatika med ursprung från växter och örter.

Filtrera
Filtrera Visar 8 produkter
Urval
Sortering
Popularitet
Hekur Spag
100 ml
Pekana Hekur Spag
379 kr
 
Septo Spag
100 ml
Pekana Septo Spag
379 kr
 
Infil Spag
100 ml
Pekana Infil Spag
379 kr
 
Mucan Spag
100 ml
Pekana Mucan Spag
379 kr
 
Pomeno Spag
100 ml
Pekana Pomeno Spag
379 kr
 
Nerto Spag
100 ml
Pekana Nerto Spag
379 kr
 
Ricura Spag
100 ml
Pekana Ricura Spag
Utförsäljning
299 kr
379 kr

Vad är homeopatika?

För att få kallas homeopatika måste produkten vara godkänd och registrerad av Läkemedelsverket. Homeopatiska medel framställs genom potensering, vilket innebär att det späds till önskad styrka. Ofta är det en koncentration av örtextrakt eller växtextrakt som används och späds med vatten eller etanol. Beroende på vilken ört eller växt som används, får det homeopatiska medlet sin egenskap. Homeopatika betecknas med bokstäver och siffror, som anger vilken spädningsgrad produkten har.

Hur fungerar homeopati?

Homeopatisk behandling grundar sig i ledorden att lika behandlar lika, det vill säga att den effekt som ett extrakt har i hög dos, kan man använda för att motverka liknande symtom i lägre dos. Om exempelvis extrakt från en viss ört kan orsaka oroskänslor i kroppen i mycket hög dos, så används just denna ört i samband med besvärande oroskänslor, fast i en betydligt lägre dos.