Homeopatika

Homeopatika används inom homeopati, en behandlingsform där man tar tillvara på egenskaperna hos naturens växter i samband med olika tillstånd i kroppen. Hos oss finns utvald homeopatika med ursprung från växter och örter.

För att få kallas homeopatika måste produkten vara godkänd och registrerad av Läkemedelsverket. Homeopatiska medel framställs genom potensering, vilket innebär att det späds till önskad styrka. Ofta är det en koncentration av örtextrakt eller växtextrakt som används och späds med vatten eller etanol. Beroende på vilken ört eller växt som används, får det homeopatiska medlet sin egenskap. Homeopatika betecknas med bokstäver och siffror, som anger vilken spädningsgrad produkten har.

Hur fungerar homeopati?

Homeopatisk behandling grundar sig i ledorden att lika behandlar lika, det vill säga att den effekt som ett extrakt har i hög dos, kan man använda för att motverka liknande symtom i lägre dos. Om exempelvis extrakt från en viss ört kan orsaka oroskänslor i kroppen i mycket hög dos, så används just denna ört i samband med besvärande oroskänslor, fast i en betydligt lägre dos.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 4 produkter
Urval
Varumärke
Pekana3 Octean1
Sortering
Popularitet
Mucan Spag
100 ml
Pekana Mucan Spag
-20%
259 kr
324 kr
Specichol Spag
100 ml
Pekana Specichol Spag
-30%
227 kr
324 kr
Pomeno Spag
100 ml
Pekana Pomeno Spag
-20%
259 kr
324 kr