Ögon, näsa, hals

Under denna kategori har vi samlat förebyggande och lindrande produkter för ögon, näsa och hals. Här hittar du produkter som verkar både direkt och på lång sikt.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 12 produkter
Urval
Varutyp
Blåbärsextrakt10 Snarkspray1 Halsont1
Varumärke
New Nordic3 Elexir Pharma2 Meda1 Ferrosan1 IQ Medical1 Medica Nord1 Naturens Apotek1 Helhetshälsa1 Pharma Nord1
Märkning
Vegan 2
Sortering
Popularitet
Blue Eye
32 tabl
Elexir Pharma Blue Eye
215 kr
 
5,0
5 av 5
Blue Eye
64 tabl
Elexir Pharma Blue Eye
294 kr
 
5,0
5 av 5
Blue Berry Plus
60 tabl
189 kr
 
5,0
5 av 5
Blue Berry Plus
240 tabl
539 kr
 
5,0
5 av 5
Blåbär
120 tabl
112 kr
 
Tone
60 tabl
New Nordic Tone
199 kr
 
LuteinBlå
60 kaps
Nyhet
275 kr
 
Strix Forte
120 tabl
Strix Forte
349 kr
 
Oxyvision
60 tabl
Oxyvision
199 kr
 
Zedopor
75 ml
Zedopor
169 kr
 
5,0
5 av 5
Zyx
20 tabl
Zyx
69 kr
 

Torra ögon och slemhinnor

I förkylningstider eller under torra årstider är det lätt att lida av besvär såsom halsont eller torra ögon. Det finns mycket man kan göra för att förebygga dessa problem genom att skydda sig mot förkylningar. Det finns dessutom många kosttillskott som kan underlätta när väl problemen har uppstått.

För ögonhälsan kan det till exempel vara bra att prova ett kosttillskott med blåbär. Blåbär innehåller nämligen ett naturligt ämne som kallas lutein och som även finns i ögats näthinna. Lutein verkar som en antioxidant  som skyddar våra celler mot fria radikaler som påskyndar åldrande.

Ett annat kosttillskott som kan underlätta vid torra slemhinnor är sådana som innehåller havtorn. Havtorn är rika på fettsyran omega-7 och är även väldigt vitaminrik.

Ont i halsen

När det gäller halsont i samband med en förkylning, torrhosta, rethosta eller bara en torr hals går detta utmärkt att snabbt avhjälpa med halstabletter som kan lena och lindra det onda. Prova till exempel propolis som är en näringsrik produkt som kommer från bikupan. Propolis innehåller många näringsämnen i form av vitaminer, mineraler, aminosyror och bioflavonoider som verkar lenande för hals och svalg.

Det finns många ämnen som kan ha positiva effekter för våra sinnesorgan och deras funktion. Här finns produkter som är speciellt framtagna för ögon, öron, näsa och hals och dessutom en lång rad produkter att använda vid besvärande och långdragna förkylningar med hosta, slemhosta och besvär från luftvägarna. Dessutom hittar du flera produkter att använda för slemhinnornas funktion.

Läs mer under respektive produkt för att få reda på användningsområden och egenskaper.