Kakao

Njut av en kopp varm choklad med en nyttigare variant av kakao. Här hittar du råchoklad, ekologiskt kakaopulver och chokladdryckspulver.

Läs mer
Filtrera
Filtrera × Rensa filter Visar 6 av 16 produkter
Urval
Varutyp
Kakaopulver6 Kakaosmör0 Kakaonibs0 Kakaobönor0 Chokladpulver0
Varumärke
Khoisan Tea1 Go for Life1 Renee Voltaire1 Superfruit1 RawPowder1 Great Earth1
Märkning
Rawfood 6
Sortering
Popularitet
Kakao Pulver
250 g
RawPowder Kakao Pulver
79 kr
 
Kakaopulver EKO
200 g
Khoisan Tea Kakaopulver
Nyhet
49 kr
 
Cacao Powder
150 g
Superfruit Raw Cacao Powder
78 kr
 
Kakaopulver
125 g
Great Earth Kakaopulver
59 kr
 
Cacao Powder
100 g
Renee Voltaire Raw Cacao Powder
65 kr
 

Vad är kakao?

Kakao betyder Gudarnas föda på latin och bönorna har använts i flera århundraden. Kakao är en klassiker i såväl bakverk som chokladdryck och finns i de flestas skafferi. Prova att byta ut din vanliga kakao mot en nyttigare variant. Här hittar du naturliga kakaopulver som tillverkats på ett varsamt sätt för att kakaobönans näring ska bevaras. Under denna kategori hittar du många varianter av kakao som kakaonibs, kakaobönor, kakaopulver och kakaosmör. Många av kakaoprodukterna är dessutom ekologiska och raw food.

Är kakao nyttigt?

Kakao i sin renaste form och av bra kvalité innehåller faktiskt en hel del nyttigheter, det är när vi börjar blanda in socker och mjölkpulver som den blir mindre hälsosam. Kakao i sig innehåller flavonoider och polyfenoler som anses vara antioxidanter. Dessa hjälper till att neutralisera fria radikaler i kroppen samt att stimulera kvävgas som leder till att blodkärlen kan slappna av och därmed minska blodtrycket. Kakao innehåller även aminosyran tryptofan, teobromin och koffein som bidrar till att bygga upp serotonin i kroppen som gör att vi mår bra och känner sexlust. Det hjälper även till att vidga luftrören så att blodet lättare kan syresättas samt att det verkar uppiggande. Så behöver du hålla dig vaken och skärpt en fredagskväll efter jobbet kan en kakaoböna göra susen.

Byt ut ditt vanliga kakaopulver mot ett nyttigare och mer näringsrikt alternativ. Du använder det på samma sätt som vanlig kakao, men kan njuta av bakverk och varm choklad med mer näring och kraftfullare chokladsmak.