Läs mer

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger har många användningsområden, bland annat för magbalans, vid viktnedgång och för hudvård. Äppelcidervinäger finns både i traditionell flytande form och som smidiga tabletter eller kapslar.

Filtrera
Filtrera 5 produkter
Varumärke
Bragg2 Nyform1 Naturens Apotek1 Renee Voltaire1
Märkning
Ekologisk 3
Sortering
Popularitet
Äppelvinäger Krom
90 kaps
215 kr
 
3,8
3.8 / 5
Betyg: 3.8 / 5
Äppelcidervinäger
500 ml
69 kr
 
4,6
4.64 / 5
Betyg: 4.64 / 5
Äppelcidervinäger
90 tabl
65 kr
 
4,4
4.44 / 5
Betyg: 4.44 / 5
Äppelcidervinäger
473 ml
119 kr
 
4,7
4.74 / 5
Betyg: 4.74 / 5
Äppelcidervinäger
946 ml
195 kr
 
4,7
4.74 / 5
Betyg: 4.74 / 5

Vad är äppelcidervinäger?

Äppelcidervinäger framställs genom fermentering av äpplen, där äpplena fått jäsa så att ättiksyra bildas. Äppelcidervinäger har ett lågt pH-värde och uppfattas som surt. Tack vare fermenteringen innehåller vissa äppelcidervinäger även magvänlig bakteriekultur som bidrar till den naturliga tarmfloran. Äppelcidervinäger finns i flytande form och som kapslar eller tabletter. Den traditionella flytande formen är det mest ekonomiska, medan kapsel- eller tablettform är lämplig för dig som vill undvika smaken av äppelcidervinäger. Äppelcidervinäger har en ganska skarp och sur smak. Äppelcidervinäger i kapslar eller tabletter är dessutom skonsammare mot magen.

  • Äppelcidervinäger innehåller flera näringsämnen samt har ett lågt pH-värde
  • Äppelcidervinäger används vid viktminskning, för magbalans och för hudvård
  • Äppelcidervinäger finns som flytande tillskott och som kapslar och tabletter

Varför är äppelcidervinäger nyttigt?

Äppelcidervinäger innehåller många näringsämnen, bland annat flera mineraler. Äppelcidervinäger är dessutom rikt på äppelsyra, som potentiellt kan ha en viss bakteriehämmande effekt. Äppelcidervinäger tillämpas i olika syften, för både utsida och insida och för viktkontroll och allmänt välmående.

Äppelcidervinäger för viktminskning

Äppelcidervinäger har en lång historia som hälsokost för både utsida och insida och i matlagning till dressing. Den kanske mest kända anledningen till att dricka äppelcidervinäger är bland personer som önskar gå ner i vikt, och då främst i syfte att kontrollera aptiten. Äppelcidervinäger har även en GI-sänkande effekt på måltider. Ett lågt GI-värde i måltider är positivt vid viktminskning, eftersom det ger en lägre blodsockerpåverkan. Det vanligaste är att starta dagen med ett par matskedar äppelcidervinäger utblandat i vatten direkt på morgonen, eller att inta det före dagens tre huvudmåltider.

Äppelcidervinäger för magbalans

Äppelcidervinäger är ett gammalt husmorsknep mot tillfälliga magproblem och för att lugna en orolig mage. Det låga pH-värdet hos äppelcidervinäger tros kunna påverka matsmältningen och bland annat bidra till en långsammare magsäckstömning. Dessutom innehåller viss äppelcidervinäger magvänliga bakterier på grund av jäsningen vid tillverkningsprocessen.

Äppelcidervinäger för hår, hud och naglar

Äppelcidervinäger kan även användas utvärtes som hudvård och hårvård. Det kan användas på alla hudtyper och med fördel på oren hy. Använd exempelvis som ansiktsvatten för att normalisera pH-balansen.