Torsk med fetaosttäcke

Ugnsbakad torsk är både nyttigt och gott. Ett frasigt täcke av fetaost ger fisken en oemotståndligt god smak och den korta tillagningstiden gör att du kan njuta denna ljuvliga rätt även till vardags.

Torsk med fetaost serverad med sparris och potatis.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi462 kcal
Protein39,8 g
Kolhydrater46 g
Fett11 g
Fibrer8,5 g
4 portioner
600 g torsk
8-10 pickles
150 g fetaost
900 g potatis
70 g rucola
4 tomater
400 g sparris

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och låt den sedan koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.

Klä en ugnsform med folie och lägg i torsken. Skär picklesen i tunna skivor och lägg dem på torsken. Smula över fetaosten så att fisken täcks av ost. Stek sedan fisken i ugnen i ungefär 15 minuter.

Koka under tiden sparrisen i 5-10 minuter. Servera den ugnsstekta torsken med den kokta potatisen, sparrisen, rucolan och tomaterna.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Fiskolja

Fiskolja innehåller de hälsosamma fettsyrorna EPA och DHA.
 

Torsk med pepparrotssås

Krydda din torsk med smakrik pepparrot för en spännande smakupplevelse!
 

Torsk med potatispuré och äggsås

Torsken blir saftig och god med potatispuré och äggsås.
 

Torsk med örtsås och potatis

Vardagslyx i form av ugnsbakad torsk som får sällskap av en kryddig örtsås.
 

Lyxig torsk med risotto

Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina.
 

Pastarätt med tonfisk

En fantastiskt god pastarätt med spaghetti och krämig tonfisksås.
 

Fiskburgare

Gör dina hamburgare lite nyttigare genom att göra dem på fisk istället för kött.
 

Dietnudlar med tonfisk och oliver

En extremt snabblagad och nyttig maträtt som ger dig bestående energi.
 

Ägg- och tonfiskröra

En lättlagad, hälsosam och god maträtt gjord på mathavre, tonfisk och ägg.
 

Viktiga tillskott under graviditeten

Vid en graviditet uppstår många frågetecken, vad är okej att äta och vad bör man undvika?
Visa fler