Det bästa ljuset i världen

Deras egna metafor och utgångspunkt är att de sedan 2013 gjort att människor blivit förälskade i sitt eget skräp och att bidra till att göra planeten till en bättre plats med en miljövänligare och mer hållbar framtid. Med deras innovativa teknik har de kommit fram till hur man kan skapa ett dekorativt ekologiskt ljus med härliga franska dofter genom att återanvända olja.

Deras övergripande mål är att få alla att bli mer medvetna om miljön, att återvinna och att ta ansvar för sitt eget skräp och att tillslut älska det. Men att framförallt kunna hantera spillolja från köket eller kosmetiska produkter på ett effektivare sätt. Lär man sig detta kan man minska avfallen och fotavtrycket på jorden. Matolja har nämligen en stor påverkan på vår planet. 1 liter matolja kan förorena 1000 liter dricksvatten om det inte återvinns på rätt sätt, vilket motsvarar vad en europeisk medborgare förbrukar på fem dagar. Matolja kan även bidra till miljöföroreningar, i 90 % av fallen häller man ner matolja i diskbänken, något som förhindrar cirkulationen av syre då det bildas en film från rören som är svåra att få bort, vilket är en av de främsta anledningarna till vattenföroreningar. Slutligen så förbrukas mer än 40 miljarder ton vegetabiliska oljor per år, mer än hälften av detta skapar avfall i mängder som kan ändra vattnets egenskaper i Östersjön.

Miljövänligt doftljus

O2W och The Greatest Candle in the World tillverkar med sitt naturliga certifierade och patenterade pulver de mest miljövänliga och hållbara ljusen i världen. De brukar själva säga att deras ljus är av avfall, inte resurser, vilket undviker naturavfall och gör dem miljövänliga. Förutom att doftljusen är tillverkade av återvunnen matolja har de även en hel del andra miljöfördelar: råmaterialet är från 100 % vegetabiliskt ursprung, finns inga spår av tungmetaller, allergener eller cancerframkallande ämnen. Ljusen har en lång brinntid, frisätter inga toxiner och uppfyller alla europeiska normer för miljö och säkerhet. Inte nog med dessa miljökrav, utsätts The Greatest Candle in the World för tester i internationella laboratorier då de är certifierade och patenterade för att vara härligt doftande miljövänliga ljus.

Miljövetna val

The Greatest Candle in the World och O2W tillverkar inte enbart miljövänliga doftljus med otroliga dofter, de utvecklar även ett pedagogiskt projekt för att få barn, ungdomar och lärare mer medvetna om hur viktigt det är med miljön och medvetna val. De utför utbildning och workshop både på grundskola och gymnasieskola om vikten av miljömässig hållbarhet.

Värna om miljön och sprid härlig doft i hemmet med ett miljövänligt doftljus i återvunnet glas som är en fin inredningsdetalj från The Greatest Candle in the World