Triggerpunkter

Tränar du mycket eller gör väldigt många monotona rörelser under dagen kan en överansträngning ske i musklerna, vilket leder till att det bildas triggerpunkter. Ta hand om kroppen med hjälp av en foam roller, massagekrok eller massageboll och massera ut triggerpunkter i ryggen mellan skulderbladen, triggerpunkter i höften, axlarna eller under fötterna.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 22 produkter
Urval
Varutyp
Foam roller13 Massageboll8 Tryckpunktsbehandling1
Varumärke
Casall7 SKLZ4 GAIAM4 Abilica3 Iron Gym2 Hook of Sweden Egenvård1 RockTape1
Sortering
Popularitet
RockBalls
1 st
RockTape RockBalls
229 kr
 
FoamRoller Mini
1 st
Abilica Massage FoamRoller Mini
-20%
199 kr
249 kr
BackStretcher
1 st
Abilica BackStretcher
-20%
319 kr
399 kr
Massage Roller
Svart
Iron Gym Massage Roller
199 kr
 
Peanut Ball
Black
Casall Peanut Ball Back Massage
199 kr
 
Massage Kit
1 paket
GAIAM Restore Massage Therapy Kit
199 kr
 
Foam Roll Mini
Black
Casall Foam Roll Mini
299 kr
 
FoamRoller Pro
Svart
Abilica Trigger FoamRoller Pro
-20%
463 kr
579 kr
Tube Roll
Black
Casall Tube Roll
499 kr
 
SKLZ Roller
1 st
SKLZ Massage Roller
499 kr
 
Hook of Sweden
Natur
Hook of Sweden
595 kr
 

Vad är triggerpunkter?

Triggerpunkter är knutor eller en skada i musklerna som uppkommer vid en överansträngd muskel. När en muskel är överansträng på grund av intensiv träning eller monotona rörelser kan en triggerpunkt uppstå, som man oftast endast känner av när man lägger ett tryck direkt på punkten. Men det kan även börja stråla ut smärta till andra delar av kroppen. Triggerpunkter och knutor kan uppstå i kroppens alla muskler, men en del muskler är vanligare än andra, som axlar, nacke och rygg mellan skulderbladen. Så din spänningshuvudvärk kan beror på att du har stel nacke som i grunden beror på smärtande axlar. Dessa områden kan vara svåra att komma åt att massera själv med händerna. Ta hjälp av en massageboll för att komma åt mellan skulderbladen, en foam roller för att massera ut hela ryggen eller lägg dig på en foam roller för att massera ut benen, du bestämmer själv hur hårt trycket ska vara.

Med hjälp utav en foam roller kan du behandla triggerpunkter själv genom att massera det ömmande området, lätta upp spänningarna och få en mer smärtfri vardag.