Artikelsida | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet | Naturliga oljor

Nyttiga semla

Unna dig en eller varför inte två proteinrika semlor på semmeldagen till kaffet. Dessa semlor innehåller havregryn, kvarg, mandelmjöl och proteinpulver, perfekt som mellanmål, efter träning eller som frukost till helgen.

Bild på semlor.

Ingredienser 8 st
Näringsvärdeper semla
Energi133 kcal
Protein13 g
Kolhydrater9 g
Fett5 g
Bullarna:
250 g lätt kvarg naturell
50 g havremjöl
30 g mandelmjöl
1 portion (33 g) Core Whey Protein Vanilj
1 msk stevia strö
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
Sockerfri mandelmassa:
30 g mandelmjöl
1/2 msk stevia strö
1 msk valfri vätska (vatten eller mjölk)
Kvarg-kräm:
250 g lätt kvarg naturell
1 tsk vaniljpulver

Tillredning

1. Sätt på ugnen på 175 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med en sked.

3. Forma smeten till små bollar med hjälp av två skedar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.

4. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.

5. Skär av en del av toppen på bullen och gröp ur lite av bullens innehåll (detta för att få plats med "mandelmassan"

5. Blanda ihop alla ingredienser till mandelmassan tillsammans med det urgröpta brödet, låt stå och dra i cirka 10 minuter.

6. Rör ihop vaniljpulver och kvarg, vill du ha en lättare konsistens på kvarg-krämen kan du tillsätt lite vätska.

7. Montera ihop semlan genom att lägga önskad mängd av mandelmassan i bullarna, toppa med kvarg-krämen, placera locket på och toppa med lite whey protein.

Om du inte gillar mandelmassa kan vi tipsa dig om att fylla dina semlor med Protein Spread Hazelnut.

Ingredienser

 
Mald Kardemumma
 
Sötin
 
Havregryn
 
Core Whey Protein
 
Vaniljpulver EKO
 
Mandelmjöl
 
Bakpulver Eko
 
Protein Spread

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej