

Khoisan Tea Bakpulver
- För luftig bakning
- Grunden till många bakverk
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- Recensioner (1)
- Leverans & betalning
Ekologiskt bakpulver
Med Khoisan Tea Ekologiskt Bakpulver kan du göra riktigt luftiga och fluffiga sockerkakor, muffins och en rad andra härliga och goda bakverk. Bakpulver är grunden i nästan all bakning och verkar genom att den innehåller någon typ av syra (i detta fall monokaliumtartrat) och någon form av bas (i detta fall natriumbikarbonat). När syran kommer i kontakt med vätska från smeten och värme från ugnen reagerar den med basen och bildar då koldioxid, vilket i sin tur gör dina bakverk luftiga. Khoisan Tea Bakpulver är framställt av ekologiska ingredienser och kommer i en stilren glasburk som förtjänar sin givna plats i skafferiet.
- Bakpulver på ekologiska ingredienser
- Snygg glasburk
- Ger luftiga bakverk
Ska man använda bakpulver eller jäst?
Bakpulver gör bakverken luftiga genom att koldioxid bildas, och jäst fungerar på ett liknande sätt. Jäst reagerar med socker i degen för att bilda luftbubblor och göra den mer fluffig, men i samband med att luftbubblorna utvecklas framkommer även dofter och smaker som är karakteristiska för nybakat bröd. Det är således vanligast att använda jäst i matbröd medan bakpulver oftast används i kakor och söta bakverk. Det finns dock undantag: scones bakas exempelvis med bakpulver medan kanelbullar bakas med jäst.