Italienska frikadeller
Dröm dig bort till Italien med denna lättlagade och ljuvligt goda pastarätt. Persilja och lök blandas med den mustiga smaken från tomater och tillsammans gör de denna rätt fantastiskt god.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
Tomatsås | |||||||||||||
1 gul lök | |||||||||||||
3 vitlöksklyftor | |||||||||||||
2 msk tomatpuré | |||||||||||||
500 g passerade tomater | |||||||||||||
1 dl vatten | |||||||||||||
salt & svartpeppar | |||||||||||||
Frikadeller | |||||||||||||
500 g nötfärs | |||||||||||||
1 ägg | |||||||||||||
1 dl persilja, hackad | |||||||||||||
0,5 tsk svartpeppar | |||||||||||||
Tillbehör | |||||||||||||
hackad persilja | |||||||||||||
rivet skal av en citron | |||||||||||||
4 port spaghetti eller bönpasta | |||||||||||||
Tillredning
Hacka gul lök och vitlök och bryn i lite olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpurén, de passerade tomaterna samt vatten, salt och svartpeppar. Låt tomatsåsen småkoka i ungefär 10 minuter.
Blanda samman nötfärs, ägg, hackad persilja och svartpeppar i en bunke. Se till att allt är väl blandat och forma sedan köttbullar av smeten. Lägg ner köttbullarna i den sjudande tomatsåsen och låt koka i ungefär 20 minuter.
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera frikadellerna med den nykokta pastan och strö över lite hackad persilja samt rivet citronskal.