Filtrera

Helig inspiration

Holy Lama inspirerades till sitt namn när D.V´s yngsta son Vijay som är involverad i familjeföretaget gjorde en 12 dagars pilgrimsfärd till Aja Ney, som är den heliga platsen för Lama Guru Padmasambhava. Den dåvarande Lama presidenten presenterade honom med en "Thangkha of Lama Guru", som symboliserar lycka till i livet. Han befann sig på en helig plats (holy) som heter lama och blir välsignad med lycka i livet (Lama), Holy Lama.

Naturligt innehåll

Steget från eteriska oljor till kryddextrakt och smakförstärkare uppkom när Vijay kände att det var på tiden att göra något nytt. Med sin breda kunskap efter många år i den eteriska oljebranschen, tillsammans med hustruns lukt- och smaksinne satte de sig in i hur man använder naturens ingredienser utan kemiska och konstgjorda ämnen för ta hand om sin kropp. Holy Lama Naturals föddes och därmed Holy Lama Spice Drops och Holy Lama Body Care. Holy Lama Naturals satsar även väldigt mycket på den lokala kvinnliga befolkningen och är i dag ett statligt erkänt kvinnoföretag.

Socialt ansvar

Holy Lama har vunnit en hel del priser för sina produkter där bland annat "great taste" 2015 och 2016 samt "World Food Innovation Award" 2015. Förutom att producera bra produkter värnar företaget om miljön där grundprinciperna i företaget är hållbar tillverkning samt rättvis handel. Därav är Holy Lamas alla ingredienser helt naturligaoch ekologiska samt fria från parabener och mineraloljor. Under tillverkning av produkterna har fabriken mindre än 1 % avfall, ett avfall som då används till bränsle eller nötkreaturfoder, deras koldioxidutsläpp är extremt lågt. Förutom allt detta värnar företaget även om bra handel mellan dem och de lokala bönderna samt mellan dem och konsumenterna, detta har gjort att de får vara med i BAFT (British Association for Fair Trade Shops & Suppliers) samt att de är certifierade med GMP (Good Manufacturing Practice).

Smaksätt din mat, dryck, efterrätt, frukost eller bakverk med Holy Lama Spice Drops, du kommer inte bli besviken av vad de små dropparna kommer göra för smaklökarna!