Hasselnötskakor

Hassenötskakor

Gör dessa härliga hasselnötskakor till fredagsfikat! Med ingredienser som kokosmjöl, fiberhusk och stevia är de ett nyttigare alternativ till fikat än många andra kakor.

Ingredienser till ca. 15 kakor

Näringsinnehåll/st

100 g hasselnötter
2 ägg
2 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
0,75 dl stevia
5 droppar vaniljarom (kan uteslutas)
Energi67 kcal
Protein2 g
Kolhydrater1 g
Fett5,5 g

Gör så här:

Stavmixa hasselnötterna till en finmald massa. Spara ett gäng hasselnötter till topping. Vispa sedan upp äggen lite lätt.

Blanda sedan det uppvispade ägget, de malda hasselnötterna med de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten i valfri storlek på en bakplåt klädd i bakplåtspapper. Stoppa i en hel hasselnöt i mitten av kakan.

Sätt in plåten i mitten av ugnen på 175 grader och grädda i 12-14 minuter.

Låt sedan kakorna svalna och avnjut sedan med en kopp kaffe!

Ingredienser

 
FiberHUSK

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Glutenfria pepparkakor

Knapriga, nyttiga och underbart goda pepparkakor som är gluten- och sockerfria.
 

Receptmeny för en detox

Hur och vad kan man egentligen äta under en detox? Här är en komplett meny!
 

Proteinrika pannkakor med chiasylt

Glutenfria, proteinrika pannkakor som serveras med underbar chiasylt.
 

Glutenfria bananpannkakor

Gluten- och laktosfria amerikanska bananpannkakor!
 

Mullbärskakor

Mullbär gör kakorna saftiga och nötiga! Enkla att lägga till i olika kakrecept.
 

Nyttiga bananpannkakor

Njut av goda, glutenfria pannkakor som tillagas med bananer och keso.
 

Stevia

Stevia är en växt som är 300 gånger sötare än socker och utan kalorier.
 

Proteinrika saffranspannkakor

Saffranspannkakor utan gluten och tillsatt socker, dessutom rika på protein!
 

Chiapudding grundrecept

Gott grundrecept på chiapudding.
 

Riskakor med avokado

Snabblagat och nyttigt mellanmål med ljuvliga smakkombinationer.
Visa fler