Johannesört

En stressig vardag eller oförutsedda händelser kan ibland leda till att man drabbas av nedstämdhet och stressymptom som utbrändhet. Detta sinnestillstånd går ofta över av sig själv men ibland kan det vara skönt med något som lindrar. I denna kategori hittar du därför några olika tillskott med johannesört som kan underlätta.

Läs mer
Filtrera
Hypermin
60 tabl
Hypermin
149 kr
 
5,0
5 av 5
Hypermin
120 tabl
Hypermin
243 kr
 
5,0
5 av 5

Johannesört - bra vid nedstämdhet och oro

Äkta johannesört är en örtväxt som ingår i släkten johannesörtväxter. Det är en flerårig växt med gula blommor som blommar under högsommaren. Som traditionellt växtbaserat läkemedel har den under lång tid använts för att lindra lätt nedstämdhet och oro. Man vet inte riktigt vilket ämne i johannesört som påverkar sinnesstämningen men johannesört reglerar kemin i hjärnan så att vi mår bättre. När vi blir deprimerade så minskar vår produktion av serotonin och dopamin i hjärnan. Det är dessa hormoner som får oss att känna glädje och må bra.

Johannesört finns i form av johannesört te och johannesört i tablettform. Dessa tillhör traditionellt växtbaserade läkemedel och med detta menas att produkten är växtbaserad. Det innebär också att dess vetenskap består av beprövad erfarenhet av långvarigt användande.

Prova johannesört vid perioder av nedstämdhet och oro. Här hittar du produkter som innehåller johannesört.