Läs mer

Chiafrön

Chiafrön är det lilla fröet som är fyllt med nyttiga näringsämnen och omega-3 som är bra för kroppen. Chia betyder styrka och det är verkligen ett passande namn.

Filtrera
Filtrera 4 produkter
Varumärke
Mother Earth2 Superfruit1 Healthwell1
Märkning
Vegan 2
Sortering
Popularitet
Chiafrön EKO
500 g
119 kr
 
4,9
4.93 / 5
Betyg: 4.93 / 5
Chiafrö Svarta
250 g
65 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5
Chiafrö Svarta
1 kg
189 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5
Chiafrön
750 g
155 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5

Det nyttiga chiafröet

Chiafrön är rika på högvärdigt protein vilket innebär att du på ett naturligt sätt får i dig 18 olika aminosyror. Protein återfinns vanligtvis i animaliska livsmedel men chiafrön är en vegetabilisk proteinkälla. Protein har viktiga funktioner i kroppen såsom att bygga upp celler och för att medverka till bildning av enzymer och hormoner. Chiafrön är även rika på lösliga kostfibrer som är näring till våra goda magbakterier. Kostfibrer är även bra hjälp vid matsmältningen. Så lite chiafrön innan eller till maten hjälper magen att ta hand om födan.Chiafrön innehåller även omega-3 som är en viktig fettsyra för vår allmänhälsa. Omega-3 har bland annat positiva effekter på hjärta och kärl samt bidrar till hjärnans normala funktion och utveckling. Chiafrön är både naturligt glutenfria och smaklösa vilket gör att de passar till både mat och i bröd. I bröd gör de brödet saftigare och tack vare sin förmåga att binda vätska är de en bra ersättning för ägg.

Vad har chiafrön för näringsvärde?

När det gäller näringsinnehåll så innehåller 100 gram chiafrön hela 21 gram protein, 20 gram omega-3 fettsyror och 34 gram fibrer.I denna kategori hittar du ett stort utbud av olika livsmedel med chiafrön. Använd dem till mat och bakning eller ät en matsked om dagen för att göra magen glad.