0 produkter
0 kr
Att göra fiskburgare är ett gott och spännande sätt att njuta av fisk på. Servera burgarna med krämig avokadoröra och grönsaker för en riktig hamburgarfest!
Ingredienser |
| ||||||||||||
8 hamburgare | |||||||||||||
400 g sejfilé | |||||||||||||
1 ägg | |||||||||||||
1 dl ströbröd | |||||||||||||
1 tsk salt1 krm vitpeppar | |||||||||||||
2 st avokado | |||||||||||||
2 vitlöksklyftor | |||||||||||||
sallat, gurka, tomat eller andra grönsaker | |||||||||||||
8 st hamburgerbröd | |||||||||||||
Börja med att skära fisken i mindre bitar och lägg sedan ner bitarna i en mixerskål eller en matberedare. Tillsätt ägg, salt och vitpeppar och mixa till en färs. Forma färsen till 8 lika stora burgare. Häll upp ströbröd på en tallrik och vänd burgarna i det så att de täcks av ströbröd på båda sidor. Stek burgarna på låg värme i 3-4 minuter per sida.
Dela avokadon och ta bort kärnan. Mixa avokadoköttet med vitlöken till du har en slät smet. Servera till sist fiskburgarna med hamburgerbröd, avokadoröra och grönsaker du tycker om.