Artikelsida | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet

Denna asiatiska sallad med shiratakinudlar och svamp går snabbt att förbereda och blir en perfekt lunch att ta med på en picknick. Krispiga grönsaker, syrlig lime och kryddig ingefära är en härlig smakkombination för såväl varma som svala dagar!

Ingredienser till 2 portioner:
• 1 paket Shiratakinudlar
• 2 st vårlökar
• 1 stor morot
• 1 paket sockerärtor
• 1 st röd paprika
• 75 g Enoki, ostronskivling eller Shiitake (eller blanda alla tre svampar)
Marinad:
• 0.5 dl japansk soja
• 1 st lime
• 1 tsk sesamolja
• 1/2 färsk chili
• 1 vitlöksklyfta
Färsk ingefära

Gör såhär:

Tillred nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Strimla vårlök, morot, sockerärtor och paprika tunt. Dela svampen i munsstora bitar.

Marinad:

Riv limeskal och pressa sedan ur saften i samma skål. Blanda med hackad chili, skivad vitlök och riven ingefära. Häll i soja och sesamolja och häll sedan marinaden över grönsaker och nudlar.

Låt blandningen dra minst en timme i kylskåp (eller kylväska!) innan servering.

Ingredienser

 
Shirataki Nudlar
 
Ingefära Pulver
 
Sesamolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej