Vitlöksfräst kyckling med ris

Denna kycklingröra med stekt ris får fantastisk smak tack vare att alla ingredienser blandas i samma skål. Perfekt rätt att även ha i matlåda!

En skål med kyckling, stekt ris och grönsaker.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi507,8 kcal
Protein40 g
Kolhydrater72 g
Fett4,3 g
Fibrer7,8 g
4 portioner
4 port råris
500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor, pressade
4 tomater
1 gul lök
1 liten gurka
1 lime, saften
Några kvistar bladpersilja
1 litet vitkålshuvud

Tillredning

Börja med att koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Pressa ner limesaften i en bunke och tillsätt de pressade vitlöksklyftorna. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda ner i vitlöksblandningen. Ställ åt sidan så länge.

Finhacka löken och bryn den i en stekpanna. Blanda ner riset och stek på svag värme i 5-10 minuter. Häll över det stekta riset i en skål och stek sedan kycklingbitarna i samma stekpanna tills de blivit helt genomstekta.

Skär tomaterna i klyftor och gurkan i små kuber. Riv vitkålen på den grova sidan av ett rivjärn och blanda sedan ner tomater, gurka och vitkål i risblandningen. Tillsätt slutligen den stekta kycklingen och blanda noga. Dekorera med lite färsk bladpersilja innan servering.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost