Vegetarisk chili con carne

Denna vegetariska chili con carne passar perfekt som vardagsmat och går även utmärkt att ha i matlådan. Med mättande bönor och krämig sås är det här en rätt som går hem hos de flesta.

Vegetarisk chili con carne serverad med avokado.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi265 kcal
Protein20,8 g
Kolhydrater31,5 g
Fett3 g
Fibrer13,8 g
4 portioner
300 g quornfärs
400 g kokta vita bönor
100 g kokta svarta bönor
1 dl majskorn
1/2 gul lök
350 g passerade tomater
2 dl vatten
1 tsk chiliflingor
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Tillredning:

Hacka löken och bryn den lätt i en stekpanna. Blanda ner bönor, passerade tomater, vatten och kryddor i stekpannan och låt koka upp.

Tillsätt quornfärsen och majsen och låt chili con carnen småkoka i 12-15 minuter. Servera med tärnad avokado, gräddfil och nachochips eller en stor sallad.

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost