Vegetarisk chili con carne

Denna vegetariska chili con carne passar perfekt som vardagsmat och går även utmärkt att ha i matlådan. Med mättande bönor och krämig sås är det här en rätt som går hem hos de flesta.

Vegetarisk chili con carne serverad med avokado.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi265 kcal
Protein20,8 g
Kolhydrater31,5 g
Fett3 g
Fibrer13,8 g
4 portioner
300 g quornfärs
400 g kokta vita bönor
100 g kokta svarta bönor
1 dl majskorn
1/2 gul lök
350 g passerade tomater
2 dl vatten
1 tsk chiliflingor
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Tillredning:

Hacka löken och bryn den lätt i en stekpanna. Blanda ner bönor, passerade tomater, vatten och kryddor i stekpannan och låt koka upp.

Tillsätt quornfärsen och majsen och låt chili con carnen småkoka i 12-15 minuter. Servera med tärnad avokado, gräddfil och nachochips eller en stor sallad.

Ingredienser

 
Urtekram Chiliflingor

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Chili, capsaicin

Chili innehåller capsaiciner som har effekt på vår ämnesomsättning.
 

Hälsofördelar med vegetarisk kost

Vilka hälsofördelar finns det med att äta en vegetarisk kost?
 

Kikärtsbiffar med chilisås

Knaperstekta kikärtsbiffar som gör sig lika bra i matlåda som till middag.
 

Vegetarisk lasagne

Vegetarisk och glutenfri lasagne som är oemotståndligt god!
 

5 fettförbrännande ämnen

Hjälp din ämnesomsättning med naturliga ämnen.
 

Vegetarisk ceasarsallad

En lätt och god vegetarisk sallad.
 

Quinoasallad med guacamole

En färgstark sallad fylld med goda frukter och grönsaker.
 

Nyttiga mellanmål på veganskt vis

Våra Hälsoinspiratörer tipsar om fyra mellanmål som är nyttiga och veganska!
 

Falafel med pistasch

Glutenfria och vegetariska falaflar med krispiga pistaschnötter.
 

Tomatsoppa med linser

Kryddig och god tomatsoppa med linser. Ett måste för kalla höstkvällar!
Visa fler
Staff ▲