Vårsallad med primörer

En sallad med vårens primörer som toppas med krispiga gojibär.

Vårsallad på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi477 kcal
Protein23,5 g
Kolhydrater48,5 g
Fett16,5 g
Fibrer18 g
2 portioner
1 kruka sallat
100 g sockerärter
1 knippe sparris
10 rädisor
1/2 gurka
1 avokado
1 grön paprika
200 g quorn i bitar
1 dl okokt quinoa
0,5 dl gojibär

Tillredning:

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och koka även sparrisen några minuter i lättsaltat vatten.

Krydda quornbitarna med salt, peppar och paprikapulver och stek dem sedan på medelhög värme i 10-15 minuter.

Skär sallat, gurka, paprika och avokado i bitar och blanda i en skål. Blanda sedan ner den kokta quinoan samt quornbitarna. Skär sparrisen i mindre bitar och blanda ner även den.

Dela rädisorna i två delar och toppa salladen med dem samt sockerärter och gojibär.

Ingredienser

 
Gojibär RAW

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Sommarsallad

En somrig sallad för sommarens luncher och grillkvällar.
 

Quinoasallad med guacamole

En färgstark sallad fylld med goda frukter och grönsaker.
 

Rödbetssallad

Byt ut den klassiska rödbetssalladen mot en godare och nyttigare variant.
 

Kycklingsallad

Gör en snabb hälsolunch med detta recept på kycklingsallad.
 

Sallad med diet nudlar

Väldigt mättande och smakrik sallad som också är kalorisnål.
 

Julig sallad

Julig sallad med knapriga nötter, syrliga frukter och vitaminrika grönsaker.
 

Julens rödkålssallad med tranbär

Liva upp den traditionella rödkålssalladen med nyttiga tranbär och valnötter.
 

Sallad med quinoa

Smakrik quinoasallad till fisk eller vegetariska rätter.
 

Fruktsallad med rostad mathavre och proteinkräm

Fruktsallad med youghurt och proteinpulver, en riktigt fräsch vitamininjektion!
 

Ceasarsallad

Ceasarsallad rik på antioxidanter och karotenoiden lutein.
Visa fler
Staff ▲