Vårsallad med primörer

En sallad med vårens primörer som toppas med krispiga gojibär.

Vårsallad på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi477 kcal
Protein23,5 g
Kolhydrater48,5 g
Fett16,5 g
Fibrer18 g
2 portioner
1 kruka sallat
100 g sockerärter
1 knippe sparris
10 rädisor
1/2 gurka
1 avokado
1 grön paprika
200 g quorn i bitar
1 dl okokt quinoa
0,5 dl gojibär

Tillredning:

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och koka även sparrisen några minuter i lättsaltat vatten.

Krydda quornbitarna med salt, peppar och paprikapulver och stek dem sedan på medelhög värme i 10-15 minuter.

Skär sallat, gurka, paprika och avokado i bitar och blanda i en skål. Blanda sedan ner den kokta quinoan samt quornbitarna. Skär sparrisen i mindre bitar och blanda ner även den.

Dela rädisorna i två delar och toppa salladen med dem samt sockerärter och gojibär.

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost