Torsk med potatispuré och äggsås

Gör din torskmiddag lite roligare genom att servera den med krämigt potatismos och en snabblagad äggsås. Lika nyttigt som gott! 

En tallrik med torsk, potatispuré och äggsås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi521,3 kcal
Protein47 g
Kolhydrater46,4 g
Fett14,5 g
Fibrer6 g
2 portioner
1 torskblock á 400 g
1 tsk dill
Salt och svartpeppar
Vatten
Potatismos
6 stora potatisar
0,5 msk lätt margarin
1 dl mjölk
1 krm vitpeppar
Äggsås
1,5 dl mager matlagningsgrädde
2 hårdkokta ägg
Dill, salt och svartpeppar efter smak

Tillredning

Krydda torskblocket med salt, svartpeppar och dill och lägg ner fisken i en stor stekpanna. Tillsätt vatten så att ungefär halva fiskblocket täcks av vatten. Låt koka i 10-15 minuter, eller tills fisken är vit rakt igenom.

Skala potatisen. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg ner potatisen. Låt koka i ungefär 20 minuter, eller tills potatisarna är mjuka. Häll av vattnet och mosa potatisarna med en gaffel. Tillsätt mjölk och margarin och vispa tills du har en jämn och slät potatispuré. Smaka av med vitpeppar.

Skala äggen och hacka i små bitar. Blanda äggen med matlagningsgrädden i en kastrull och låt såsen koka upp. Smaka av salt, peppar och dill. Servera torsken med potatispurén, såsen och valfria grönsaker.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost