Torsk med pepparrotssås

Sätt smak på fisken med hjälp av kryddig pepparrotssås - ett enkelt sätt att ge även den mest vardagliga maträtt ett ordentligt lyft. 

Torsk, potatis och pepparrotssås upplagt på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi418 kcal
Protein43 g
Kolhydrater48,4 g
Fett4 g
Fibrer6,5 g
2 portioner
1 torskblock á 400 g
1 tsk dill
Salt och svartpeppar
Vatten
6 stora potatisar
Pepparrotssås
1 dl mager matlagningsgrädde
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk riven pepparrot
Salt och svartpeppar

Tillredning

Lägg torsken i en stekpanna och krydda med salt, peppar och dill. Tillsätt vatten tills torsken täcks till ungefär hälften. Koka fisken i 10-15 minuter, eller tills den är vit rakt igenom.

Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ungefär i 20 minuter.

Häll vinet i en kastrull och låt koka upp. Häll ner matlagningsgrädden och tillsätt sedan pepparroten. Smaka av med salt och peppar och servera sedan såsen tillsammans med torsken, potatisen och valfria grönsaker.  

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost