Torsk med pepparrotssås

Sätt smak på fisken med hjälp av kryddig pepparrotssås - ett enkelt sätt att ge även den mest vardagliga maträtt ett ordentligt lyft. 

Torsk, potatis och pepparrotssås upplagt på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi418 kcal
Protein43 g
Kolhydrater48,4 g
Fett4 g
Fibrer6,5 g
2 portioner
1 torskblock á 400 g
1 tsk dill
Salt och svartpeppar
Vatten
6 stora potatisar
Pepparrotssås
1 dl mager matlagningsgrädde
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk riven pepparrot
Salt och svartpeppar

Tillredning

Lägg torsken i en stekpanna och krydda med salt, peppar och dill. Tillsätt vatten tills torsken täcks till ungefär hälften. Koka fisken i 10-15 minuter, eller tills den är vit rakt igenom.

Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ungefär i 20 minuter.

Häll vinet i en kastrull och låt koka upp. Häll ner matlagningsgrädden och tillsätt sedan pepparroten. Smaka av med salt och peppar och servera sedan såsen tillsammans med torsken, potatisen och valfria grönsaker.  

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Torsk med potatispuré och äggsås

Torsken blir saftig och god med potatispuré och äggsås.
 

Lyxig torsk med risotto

Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina.
 

Viktiga tillskott under graviditeten

Vid en graviditet uppstår många frågetecken, vad är okej att äta och vad bör man undvika?
 

Detox, en renande kur

Detox är ett effektiv sätt att maximera kroppens reningsprocess.
 

Receptmeny för en detox

Hur och vad kan man egentligen äta under en detox? Här är en komplett meny!
Staff ▲