Tabbouleh

Denna klassiska sallad från Libanon är gjord på bland annat quinoa och persilja och kan ätas som den är eller som tillbehör till någon annan rätt.

Tabbouleh i en vit skål.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi433,5 kcal
Protein11,5 g
Kolhydrater52,5 g
Fett18 g
Fibrer8,5 g
2 portioner
125 g quinoa
1 röd paprika
1/2 röd lök
1/4 dl färsk citronjuice
2 msk olivolja
1/2 dl finhackad persilja
1 msk finhackad mynta
Ev. 250 g kokta linser

Tillredning:

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

Dela, kärna ur och finhacka paprikorna. Skala och finhacka löken. Skölj och skär tomaterna i små tärningar.

Blanda citronjuicen med olja, persilja och mynta. Blanda ner blandningen i quinoan och rör sedan ner grönsakerna.

Vill man ha en mer matig sallad kan man blanda ner 250 g kokta linser.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost