Tabbouleh

Denna klassiska sallad från Libanon är gjord på bland annat quinoa och persilja och kan ätas som den är eller som tillbehör till någon annan rätt.

Tabbouleh i en vit skål.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi433,5 kcal
Protein11,5 g
Kolhydrater52,5 g
Fett18 g
Fibrer8,5 g
2 portioner
125 g quinoa
1 röd paprika
1/2 röd lök
1/4 dl färsk citronjuice
2 msk olivolja
1/2 dl finhackad persilja
1 msk finhackad mynta
Ev. 250 g kokta linser

Tillredning:

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

Dela, kärna ur och finhacka paprikorna. Skala och finhacka löken. Skölj och skär tomaterna i små tärningar.

Blanda citronjuicen med olja, persilja och mynta. Blanda ner blandningen i quinoan och rör sedan ner grönsakerna.

Vill man ha en mer matig sallad kan man blanda ner 250 g kokta linser.

Ingredienser

 
Urtekram Röd Quinoa
 
Urtekram Delikatesslinser
 
Urtekram Svart Quinoa

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Quinoasallad med guacamole

En färgstark sallad fylld med goda frukter och grönsaker.
 

Sommarsallad

En somrig sallad för sommarens luncher och grillkvällar.
 

Sallad med quinoa

Smakrik quinoasallad till fisk eller vegetariska rätter.
 

Rödbetssallad

Byt ut den klassiska rödbetssalladen mot en godare och nyttigare variant.
 

Vårsallad med primörer

Möt våren med en härlig vegetarisk sallad med primörer.
 

Kycklingsallad

Gör en snabb hälsolunch med detta recept på kycklingsallad.
 

Sallad med diet nudlar

Väldigt mättande och smakrik sallad som också är kalorisnål.
 

Julig sallad

Julig sallad med knapriga nötter, syrliga frukter och vitaminrika grönsaker.
 

Julens rödkålssallad med tranbär

Liva upp den traditionella rödkålssalladen med nyttiga tranbär och valnötter.
 

Fruktsallad med rostad mathavre och proteinkräm

Fruktsallad med youghurt och proteinpulver, en riktigt fräsch vitamininjektion!
Visa fler
Staff ▲