Somriga grillspett

Grillspett är både goda och enkla att göra. Dessa är fyllda med bitar av kyckling, svamp och grönsaker som får härligt krisp när de läggs på grillen.

Grillspett med kyckling, svamp och grönsaker.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi323,3 kcal
Protein36,8 g
Kolhydrater26,5 g
Fett5,8 g
Fibrer8 g
4 portioner
500 g kycklingfilé*
2 gula paprikor
2 röda paprikor
20 champinjoner
2 gula lökar
1 zucchini
*kan bytas ut mot fläsk- eller nötkött, eller vegetariskt alternativ.
Marinad
1 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
Saft och skal från en lime
1 finhackad chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillredning

Blanda samman alla ingredienser till marinaden.

Skär kycklingfilén i bitar och lägg i en plastpåse. Häll ner marinaden i påsen och knyt igen. Vänd påsen några gånger så att all kyckling täcks av marinaden. Låt påsen med kycklingen ligga i kylen i minst en timme.

Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Trä upp grönsaker och kyckling om vartannat på grillspett och grilla spetten runt om i 10-15 minuter eller tills köttet är genomstekt.

Servera förslagsvis spetten med grönsaker, klyftpotatis och kalorifri BBQ-sås eller salsa.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost