Sommarsallad

Denna somriga sallad kan ätas som den är eller användas som tillbehör till exempelvis grillat.

En somrig sallad i en skål.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi247,5 kcal
Protein7,4 g
Kolhydrater47,3 g
Fett10,6 g
Fibrer10,5 g
4 portioner
600 g färskpotatis eller klyftpotatis
1/2 melon
15 rädisor
0,5 dl gojibär
3 tomater
2 st krukor sallat
1 gul paprika
1 röd paprika
200 g haricot verts

Tillredning

Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten, alternativt tillaga klyftpotatisen i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.

Koka haricot verts i ett par minuter eller tills de fått önskad konsistens.

Skär melon, sallat, tomater, paprikor och rädisor i mindre bitar och blanda samman i en skål. Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner potatis och haricot verts i salladen.

Strö över gojibär och servera salladen som tillbehör eller som en lättare lunch.

Tips! Gör salladen matigare genom att blanda ner exempelvis kyckling eller tonfisk.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Quinoasallad med guacamole

En färgstark sallad fylld med goda frukter och grönsaker.
 

Rödbetssallad

Byt ut den klassiska rödbetssalladen mot en godare och nyttigare variant.
 

Kycklingsallad

Gör en snabb hälsolunch med detta recept på kycklingsallad.
 

Sallad med diet nudlar

Väldigt mättande och smakrik sallad som också är kalorisnål.
 

Vårsallad med primörer

Möt våren med en härlig vegetarisk sallad med primörer.
 

Julig sallad

Julig sallad med knapriga nötter, syrliga frukter och vitaminrika grönsaker.
 

Julens rödkålssallad med tranbär

Liva upp den traditionella rödkålssalladen med nyttiga tranbär och valnötter.
 

Sallad med quinoa

Smakrik quinoasallad till fisk eller vegetariska rätter.
 

Fruktsallad med rostad mathavre och proteinkräm

Fruktsallad med youghurt och proteinpulver, en riktigt fräsch vitamininjektion!
 

Ceasarsallad

Ceasarsallad rik på antioxidanter och karotenoiden lutein.
Visa fler