Sommarsallad

Denna somriga sallad kan ätas som den är eller användas som tillbehör till exempelvis grillat.

En somrig sallad i en skål.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi247,5 kcal
Protein7,4 g
Kolhydrater47,3 g
Fett10,6 g
Fibrer10,5 g
4 portioner
600 g färskpotatis eller klyftpotatis
1/2 melon
15 rädisor
0,5 dl gojibär
3 tomater
2 st krukor sallat
1 gul paprika
1 röd paprika
200 g haricot verts

Tillredning

Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten, alternativt tillaga klyftpotatisen i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.

Koka haricot verts i ett par minuter eller tills de fått önskad konsistens.

Skär melon, sallat, tomater, paprikor och rädisor i mindre bitar och blanda samman i en skål. Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner potatis och haricot verts i salladen.

Strö över gojibär och servera salladen som tillbehör eller som en lättare lunch.

Tips! Gör salladen matigare genom att blanda ner exempelvis kyckling eller tonfisk.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!

Ingredienser

Gojibär RAW
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost