Sallad med quinoa

Tillaga en underbar quinoasallad och servera med sommarens tillbehör, gott till fisk och skaldjur.

Sallad med quinoa

Ingredienser, 2 port
Näringsinnehåll1 port
Energi310 kcal
Protein7 g
Kolhydrat61 g
Fett6 g
1 dl quinoa
0,5 dl mörka russin
2 morötter, strimlade
0,5 rödlök i ringar
0,5 hackad vitlöksklyfta
2,5 g färsk ingefära, finhackad
0,5 nypa vaniljpulver
1 msk olivolja
0,5 citron, skal och saft
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här

Häll quinoan i en kastrull, utan att tillsätta något annat. Värm upp och låt torrosta ett par minuter, rör om hela tiden så att de inte bränns. När de blivit gyllenbruna tillsätter du vattnet. Låt skjuda i 12-15 minuter tills quinoan sugit åt sig vattnet.

Häll upp i en skål och blanda ner resten av ingredienserna. Salta och peppra efter smak.

Servera med valfritt tillbehör, godast är salladen när den är ljummen.

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost