Rabarbermuffins

Dessa kolhydratsnåla muffins är fyllda med rabarber och kokos och är både mättande och goda. Dessutom är de helt glutenfria och perfekta som ett gott och nyttigt mellanmål.

Nybakade muffins med rabarber.

Ingredienser
Näringsvärdeper muffin
Energi109 kcal
Protein5,7 g
Kolhydrater1,9 g
Fett8,7 g
Fibrer0,8 g
ca 15 st
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl keso
35 g kokosolja (smakneutral)
2 dl mandelmjöl
1 dl Core Whey natural
2 tsk bakpulver
2 rabarberstjälkar
0,5 dl riven kokos

Tillredning

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rabarberna och dra bort det yttersta skalet. Skär rabarberna i tunna skivor och blanda sedan med kokosflingorna. Ställ åt sidan.

Blanda samman ägg, mjölk, keso och kokosolja. Tillsätt mandelmjöl, proteinpulver och bakpulver och rör om. Blanda ner rabarber- och kokosblandningen och klicka sedan ut smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna innan servering.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost