Bullar med proteinfyllning

Baka dina egna favoritbullar med krämig proteinfyllning. Lite nyttigare och väldigt gott!

Fyllda bullar

Ingredienser

Näringinnehåll1 bulle
Energi229 kcal
Protein13 gram
Kolhydrater24 gram
Fett9 gram
1,5 dl vatten
15 g jäst
30 g smör
20 g rårörsocker
170 g fint dinkelmjöl
100 g grovt dinkelmjöl
1/4 tsk salt
1 skopa Core Casein, valfri smak
1/2 dl vatten
50 g smör
Några droppar sötningsmedel
2 skopor protein
1 dl vatten

Gör så här:

1. Bakning med Kitchen aid: Lägg vatten, smör, jäst och socker i skålen och arbeta på medelhastighet. Häll i mjöl och salt efterhand. Låt gå på medelhastighet i 20 minuter. Jäs degen i 3 timmar i skålen och blanda sedan i 1 skopa protein och 1/2 dl vatten ordentligt.

2. Bakning utan Kitchen aid: Dela jästen och häll över fingervarmt smör och vatten. Häll i socker, salt och mjölet. Arbeta kraftfullt tills degen är slät. Jäs degen i 3 timmar och blanda sedan i protein och vatten som du arbetar ihop ordentligt.

3. Vill du ha släta bullar delar du upp degen och formar bullarna och lägger på plåt. Vill du ha fyllda bullar kavlar du ut degen på mjölat bakbord. Blanda smör, sötningsmedel, vatten och proteinpulver i valfri smak och blanda till en smet. Bre på smeten jämnt över degen. Rulla degen och skär i 6-8 lika stora delar. Lägg på bakplåt eller i formar. Pensla med ägg om du vill och eventuellt en garnering.

4. Grädda i ugnen 200 grader i ca 10-12 minuter, håll koll på dem! Bullarna är klara när de är genomgräddade och gyllenbruna.

Njut till en kopp kaffe eller ett glas mjölk!

Rekommenderade produkter

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson