Proteinbröd

Proteinbröd

Att använda bakprotein i brödet gör det både nyttigt och mättande! I detta recept får du dessutom i dig extra mycket fiber genom att använda kokosmjöl. Glöm heller inte bort att både mandelmjöl och hasselnötsmjöl ger dig nyttiga fetter och hjälper till att hålla blodsockernivån stabil.

Ingredienser: 

50g kokosmjöl

50g mandelmjöl

50g hasselnötsmjöl

100g Bakprotein

0.5 dl linfrö

0.5 dl solrosfrön

3 msk Pofiber

2 tsk brödkrydda

1,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

30g jordnötssmör

250g Kesella/kvarg 1 %

3 st ägg

9 st äggvitor

10g sesamfrön

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 °C. Kör äggen och kesella/kvarg i en matberedare i ca 20 sekunder. Häll i resten av ingredienserna förutom sesamfrön, kör på låg fart i ca 1 minut. Lägg smeten i en brödform och strö sesamfrön på toppen av brödet. Placera i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna.

Näringsvärde per 100g

Energi215,8 kcal
Protein20 g
Fett12,7 g
Kolhydrater4,1 g

Nyttiga tillbehör

 
Superfruit Mandelmjöl EKO
  Bake Pro
 
Helhetshälsa Linfröolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Frukostfrallor med protein

Goda och nyttiga frukostfrallor med extra mycket protein.
 

Lussebullar med protein och fibrer

Goda och nyttiga lussebullar i jultider som dessutom är låga på gluten.