Proteinbröd

Proteinbröd

Att använda bakprotein i brödet gör det både nyttigt och mättande! I detta recept får du dessutom i dig extra mycket fiber genom att använda kokosmjöl. Glöm heller inte bort att både mandelmjöl och hasselnötsmjöl ger dig nyttiga fetter och hjälper till att hålla blodsockernivån stabil.

Ingredienser: 

50g kokosmjöl

50g mandelmjöl

50g hasselnötsmjöl

100g Bakprotein

0.5 dl linfrö

0.5 dl solrosfrön

3 msk Pofiber

2 tsk brödkrydda

1,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

30g jordnötssmör

250g Kesella/kvarg 1 %

3 st ägg

9 st äggvitor

10g sesamfrön

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 °C. Kör äggen och kesella/kvarg i en matberedare i ca 20 sekunder. Häll i resten av ingredienserna förutom sesamfrön, kör på låg fart i ca 1 minut. Lägg smeten i en brödform och strö sesamfrön på toppen av brödet. Placera i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna.

Näringsvärde per 100g

Energi215,8 kcal
Protein20 g
Fett12,7 g
Kolhydrater4,1 g

Nyttiga tillbehör

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson